1 din 20 britanici are COVID în acest moment. Creștere spectaculoasă față de săptămâna trecută

Infecțiile cu Covid au continuat să crească în Marea Britanie, conform ultimelor cifre ale Oficiului Național de Statistică (ONS), scrie BBC. Aproape 3,5 milioane de persoane, adică una din 20, este infectată cu acest virus – în creștere față de 2,7 milioane, adică una din 25, în săptămâna precedentă. Această creștere este determinată de subvariantele […]

1 din 20 britanici are COVID în acest moment. Creștere spectaculoasă față de săptămâna trecută
Sursă foto: Libertatea.ro

Infecțiile cu Covid au continuat să crească în Marea Britanie, conform ultimelor cifre ale Oficiului Național de Statistică (ONS), scrie BBC.

Aproape 3,5 milioane de persoane, adică una din 20, este infectată cu acest virus – în creștere față de 2,7 milioane, adică una din 25, în săptămâna precedentă.

Această creștere este determinată de subvariantele Omicron, denumite BA.4 și BA.5, care se răspândesc rapid.

Oamenii pot contracta infecția chiar dacă au mai avut Covid.

Creștere puternică în Anglia față de săptămâna trecută

În cel mai recent raport, ONS estimează că ratele Covid au fost:

Unul din 19 în Anglia – în creștere de la unul din 25 în săptămâna precedentă
Una din 17 în Țara Galilor – în creștere de la una din 20
Una din 17 în Irlanda de Nord – în creștere de la una din 19
Una din 16 în Scoția – în creștere de la una din 17

Sarah Crofts, șefa departamentului de rezultate analitice pentru Covid-19 remarcă că „infecțiile nu dau semne de scădere, ratele apropiindu-se de nivelurile observate ultima dată în luna martie a acestui an, la vârful valului Omicron BA.2. Ratele au continuat să crească în toată Marea Britanie și în rândul tuturor categoriilor de vârstă. Vom continua să monitorizăm îndeaproape datele”.

Internările în spital ale persoanelor cu Covid în Anglia sunt, de asemenea, în creștere, dar această creștere dă semne de încetinire.