22.3 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăZiare NaționaleLibertatea.ro17 români au fost reținuți în Italia. Pretindeau că sunt surdo-muți și...

17 români au fost reținuți în Italia. Pretindeau că sunt surdo-muți și cereau bani turiștilor din Veneția

S-au prefăcut că sunt surdo-muți și au reușit să obțină bani de la turiști pentru „a construi un centru internațional dedicat asistenței persoanelor surde, persoanelor cu dizabilități și copiilor săraci”. Cei 17 escroci, toți de naționalitate română, au fost arestați, după o anchetă a poliției din Caorle, un orășel din provincia Veneția situat pe coasta Mării Adriatice, scrie Știri Diaspora, care preia publicația italiană Venezia Today.

Datorită unei serii de operațiuni, inclusiv în civil, și utilizării echipamentelor disponibile, inclusiv a dispozitivelor de citire a plăcuțelor de înmatriculare ale sistemului de supraveghere video, ofițerii au depus 12 procese verbale pentru „încălcarea reglementărilor de securitate urbană privind interzicerea colectării semnăturilor și a fondurilor”, și au instituit sechestru pe sumele de bani și materiale.

Pentru a face înșelătoria mai credibilă, escrocii s-au declarat membri ai asociației Handicap International. În schimbul banilor primiți, falșii surdo-muți români înaintau trecătorilor formulare de donație, scrise în italiană și germană, pentru a fi completate și semnate.

Împotriva a trei falși surdomuți au fost depuse plângeri la autoritățile judiciare pentru hărțuire și cerșetorie, infracțiune prevăzută de codul penal.

Primarul Marco Sarto a subliniat că, atunci când demersul lor nu avea succes, românii apelau la constrângere: „Vreau să lansez un apel către rezidenți și turiști: nu vă lăsați abordați de acești subiecți și semnalați întotdeauna prezența lor la poliția locală sau la carabinieri și depuneți plângere împotriva acestei infracțiuni. Bandele au reacții violente cu cei care încearcă să li se opună sau să-i alunge, atât de mult încât au atacat atât un paroh și l-au amenințat cu faptul că știu unde locuiește.

Suma strânsă de rețeaua de români nu a fost dezvăluită.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments