35.6 C
București
marți, iulie 5, 2022
AcasăPosturi TVB1tv.ro529 de voturi: Parlamentul European a votat rezoluția prin care cere statut...

529 de voturi: Parlamentul European a votat rezoluția prin care cere statut de candidat pentru Moldova și Ucraina

Parlamentul European a votat joi, 23 iunie, rezoluția prin care cere acordarea statutului de țară candidate pentru aderarea Republicii Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de eurodeputatul Siegfried Mureșan, într-o postare pe Facebook.

„DA! 529 de voturi pentru Republica Moldova și Ucraina acum în Parlamentul European. Tocmai am votat cu foarte mare majoritate Rezoluția Parlamentului în care cerem acordarea statutului de candidate pentru aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană. Rezultatul votului arată că în Parlamentul European nu mai există opoziție la Republica Moldova. Susținere totală”, precizează eurodeputatul Mureșan.

Zelenski a discutat cu Sandu înainte de reuniunea Consiliului UE

Volodimir Zelenski a avut o convorbire telefonică cu Maia Sandu. Cei doi șefi de stat au discutat despre integrarea europeană și despre reuniunea Consiliului European ce va avea loc în perioada 23-24 iunie.

„Am avut o discuție telefonică bună cu președintele ucrainean Zelenski înainte de importanta întâlnire a Consiliului European. Am discutat despre recomandarea Comisiei Europene privind acordarea statutului de țară candidată pentru Moldova și Ucraina. Ne angajăm să ne consolidăm cooperarea în ceea ce privește integrarea noastră europeană”, a scris președinta Republicii Modova pe Twitter.

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments