8 activități pentru copii în vacanța de vară

Așteptată cu nerăbdare de toți copiii, de la cei mai mici până la adolescenți, vacanța de vară le oferă acestora prilejul de a se bucura de timpul liber pe care îl au la dispoziție și de a se implica în diverse activități. Ca părinte însă, poate fi o provocare să găsești soluții pentru a-i ține […]

8 activități pentru copii în vacanța de vară
Sursă foto: Libertatea.ro

Așteptată cu nerăbdare de toți copiii, de la cei mai mici până la adolescenți, vacanța de vară le oferă acestora prilejul de a se bucura de timpul liber pe care îl au la dispoziție și de a se implica în diverse activități. Ca părinte însă, poate fi o provocare să găsești soluții pentru a-i ține ocupați. Ți-am pregătit o listă cu idei care te vor ajuta să te asiguri că nu se vor plictisi și chiar vor învăța ceva nou. 

  1. Faceți o excursie

Din păcate, adulții nu-și pot lua concediu întreaga vară. Avem însă zile libere. Profită de weekenduri pentru a face o excursie în familie. Nu trebuie să plecați foarte departe, ci doar să găsiți un obiectiv nou de vizitat. Puteți merge la o grădină zoologică, să explorați un oraș în care nu ați mai fost, o grădină botanică sau orice altceva corespunde intereselor voastre. Puteți face chiar o excursie în pădure. 

  1. Încurajează-l să citească 

Cititul este una dintre acele lucruri care se pot face atât în casă, cât și afară, indiferent de vreme. În plus, este o metodă bună de a-l ține pe copil departe de ecrane și de a-l ajuta să învețe ceva nou. Există diverse cărți pentru copii și adolescenți pe care i le poți dărui. Te asiguri astfel că, oricând se plictisește, are ceva de făcut. Puteți organiza chiar propriul vostru club de carte, în care să-i invitați și pe prietenii lui. 

  1. Construiește un traseu un obstacole 

Copiilor le plac provocările, iar o cursă pentru a vedea cine finalizează primul un traseu cu obstacole este o activitate la care vor participa întotdeauna cu entuziasm. Poți folosi orice fel de obiecte ai la îndemână și poate fi amenajat atât în casă, cât și afară, dacă locuiești la casă. 

  1. Dormiți o noapte în cort 

O altă activitate interesantă pe care i-o poți propune copilului vara este să vă petreceți o noapte dormind în cort. Nu trebuie neapărat să mergeți în pădure pentru asta. Curtea propriei case poate fi un loc de campare la fel de bun și nici măcar nu trebuie să îți iei liber de la serviciu pentru asta. 

  1. Propune-i să învețe o limbă nouă 

Poate că ultimul lucru pe care și-l doresc copiii în vacanță este să facă lecții, dar învățarea unei limbi străine, una pe care nu o studiază la școală, poate fi o activitate interesantă și care îi va ține ocupați în fiecare zi. De asemenea, fiind în vacanță, pot să facă asta în ritmul lor, fără a trebui să urmeze un program anume. 

  1. Mergeți la picnic

Un picnic este una dintre acele activități pe care pur și simplu nu o poți rata vara. Vremea este perfectă, iar spații verzi unde să vă întindeți pătura și coșul cu gustări se găsesc cu ușurință, fie că locuiți la oraș sau la țară. 

  1. Organizați o seară de film 

Această activitate poate deveni un ritual de familie, ceva ce puteți face și după încheierea vacanței. Stabiliți o zi a săptămânii în care urmăriți împreună un film. Îl puteți alege de comun acord sau prin rotație.

  1. Înscrie-l la un curs 

O altă modalitate de a-i oferi ceva de făcut și ocazia de a învăța lucruri noi este de a-l înscrie la un curs. Poate fi unul de creație, de gătit, de fotbal, de tenis, de karate sau de orice altceva se arată interesat copilul tău. 

Vacanța de vară este lungă, iar timpul tău liber, din păcate, mult mai scurt. Ideile de mai sus te vor ajuta să-i oferi copilului ceva de făcut. Cele mai apreciate vor fi, cu siguranță, cele desfășurate împreună. Sunt însă și activități pe care le poate face și singur, atunci când tu nu poți participa. Dacă nu mai știi ce să faci, întrebă-l chiar pe el ce ar vrea să facă. Cu siguranță are câteva idei. 

Sursa foto: Freepik