A doua serie de pompieri români a plecat în Grecia, să ajute în lupta cu incendiile

O a două echipă formată din 28 de pompieri români a plecat în Grecia pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele două săptămâni, au sprijinit autoritățile elene prin stingerea incendiilor de pădure în zone din Nordul Atenei, a anunțat vineri Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Prima echipă, formată tot 28 de pompieri, se va […]

A doua serie de pompieri români a plecat în Grecia, să ajute în lupta cu incendiile
Sursă foto: Libertatea.ro

O a două echipă formată din 28 de pompieri români a plecat în Grecia pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele două săptămâni, au sprijinit autoritățile elene prin stingerea incendiilor de pădure în zone din Nordul Atenei, a anunțat vineri Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Prima echipă, formată tot 28 de pompieri, se va întoarce în ţară după ce va preda colegilor din cel de-al doilea schimb cele opt mijloace tehnice dislocate în Grecia. Este vorba de trei autospeciale de stingere a incendiilor de pădure, o cisternă, o autospecială cu capacitate mărită de trecere, un microbuz, două autospeciale de primă intervenţie şi comandă.

În ultimele 15 zile, cei 28 de pompieri care se află în Grecia au participat la misiuni de stingere a incendiilor în zonele Schimatari şi Porto Germeno.

„În afara acestor acţiuni, colegii noştri au desfăşurat sesiuni de antrenament şi de pregătire cu omologii eleni, precum şi recunoaşteri în teren în vederea familiarizării cu relieful şi condiţiile existente în caz de intervenţie”, a mai transmis IGSU.

Grecia se confruntă și în acest an cu incendii de vegetație pe fondul temperaturilor ridicate. În acest context, șase țări europene, printre care și România, au trimis echipe de pompieri în sprijinul salvatorilor eleni.