A fost odată Hotel Zăganu

Unul dintre cele mai cunoscute spații de cazare din Cheia, Hotel Zăganu a ajuns una cu pământul. Fără exagere! [...] The post A fost odată Hotel Zăganu appeared first on Cotidianul RO.

A fost odată Hotel Zăganu
Sursă foto: Cotidianul.ro

Unul dintre cele mai cunoscute spații de cazare din Cheia, Hotel Zăganu a ajuns una cu pământul. Fără exagere!

Multi dintre turiștii care vizitau stațiunea Cheia aveau printre destinații o masă la hotel Zăganu sau măcar plimbare prin pădurea din apropierea spațiului de cazare.  Din păcate, acum nu mai pot face asta.

Surpriza lor începe chiar de la intrarea în curtea fostului complex. Afișul de pe poartă „Stop! Acces interzis Șantier în lucru“ nu-i ține la distanță, mai ales că localnicii spun că e rămas acolo de ceva vreme.

„Puteți intra că nu mai e nimic acolo. S-a dărâmat tot! Au uitat, probabil, să ia afișul“, ne spune un localnic. Și, am intrat, mai ales că din apropierea fostului hotel pornesc niște trasee de toată frumusețea.

Odată trecuți de poarta principală, șocul este uriaș. Clădirea principală, anexele și restaurantul au fost demolate. Rase de pe fața pământului. Singurii martori ai existenței acestui spațiu sunt câteva coșuri de gunoi și pe ici-pe colo, câte o alee betonată sau un ghiveci uriaș.

Turiștii care au ajuns în zonă remarcă acum cu tristețe cum unul dintre simbolurile stațiunii s-a dus.

„Aici, se jucau copiii mei ping-pong“, spune o doamnă arătând către un loc din care nu a mai rămas decât o podea din beton și niște fire de curent electric.

„Aici era intrarea în restaurant. Am fost la vreo două nunți aici“, mărturisește și un domn.

„Ei, pe partea asta era vederea din camera în care am stat când am avut banchetul de clasa a opta“, spune un tânăr.

Amintiri si poate, prin niste albume, niște fotografii. Atât a mai rămas din complexul care putea găzdui pe vremuri 46 de persoane și un restaurant de 100 de locuri. Fiindcă acum, locul arată așa:

The post A fost odată Hotel Zăganu appeared first on Cotidianul RO.