22.3 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăZiare NaționaleLibertatea.roAdrian Chesnoiu a demisionat de la Ministerul Agriculturii și s-a autosuspendat din...

Adrian Chesnoiu a demisionat de la Ministerul Agriculturii și s-a autosuspendat din PSD: „Le solicit tuturor deputaților vot pentru ridicarea imunității parlamentare”

„Nu am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție”, a transmis Adrian Chesnoiu, joi, într-un mesaj pe Facebook. Ministrul Agriculturii a mai anunțat că va demisiona din funcția pe care o deține și le-a cerut tuturor parlamentarilor să voteze pentru ridicarea imunității sale.

Procurorii DNA îl acuză pe ministru de 5 infracțiuni de abuz în serviciu și instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității. Adrian Chesnoiu a negat acuzațiile.

„NU am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă! În urma apariției în spațiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii: Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune!”, a scris Adrian Chesnoiu în scurt timp pe Facebook.

Totodată Chesnoiu a anunțat că demisionează din funcția de ministru al Agriculturii și că se autosuspendă din PSD.

Foto: Captură Facebook Adrian Chesnoiu

Șeful DNA, Crin Bologa, a cerut joi Camerei Deputaților să ridice imunitatea unui deputat, acum ministru, acuzat de abuz în serviciu la presupusa trucare a unui concurs.

„În perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene. Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați «agreați» dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei au promovat concursurile respective”, au transmis procurorii DNA.

Potrivit anchetatorilor, la intervenția directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze pe acesta în condițiile în care nu obținuse un punctaj corespunzător.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments