Angajaţii unei pizzerii din Bucureşti, criticați dur pe Facebook după ce au dat note fetelor care treceau pe stradă. „Absolut dezgustător!”

Comportamentul angajaţilor pizzeriei „Buoni E Bravi” din Capitală a fost remarcat de o tânără în urmă cu câteva zile, iar Oana Maria Zaharia, o colaboratoare Vice, a relatat pe pagina ei de Facebook cum se distrau angajaţii pizzeriei pe seama fetelor care treceau pe stradă, informează B365. „Zilele trecute mi-a scris o fată că a […]

Angajaţii unei pizzerii din Bucureşti, criticați dur pe Facebook după ce au dat note fetelor care treceau pe stradă. „Absolut dezgustător!”
Sursă foto: Libertatea.ro

Comportamentul angajaţilor pizzeriei „Buoni E Bravi” din Capitală a fost remarcat de o tânără în urmă cu câteva zile, iar Oana Maria Zaharia, o colaboratoare Vice, a relatat pe pagina ei de Facebook cum se distrau angajaţii pizzeriei pe seama fetelor care treceau pe stradă, informează B365.

„Zilele trecute mi-a scris o fată că a trecut pe lângă pizzeria „Buoni E Bravi”, aia „șmecheră” de la Rosetti, și a văzut că membrii personalului, împreună cu niște prieteni, le acordau note fetelor care treceau pe stradă”, scrie, pe Facebook, Oana Maria Zaharia, membră a trupei Poetrip, colaboratoare VICE și activistă în domeniul drepturilor femeii.

„Fata care mi-a scris a trecut pe lângă ei împreună cu iubitul ei și a fost scutită de notele băieților, dar s-a simțit scârbită și umilită că asistă la așa ceva chiar pe bulevardul Carol, în centrul orașului”, adaugă Oana Maria Zaharia.

Una dintre fetele care au fost notate în timp ce mergea pe lângă pizzerie le-a făcut poză băieților și a făcut-o publică.

„Așa am reușit să identificăm că respectivii nu erau doar clienți, ci chiar membri ai personalului pizzeriei, după cum reiese din a doua fotografie, postată de pizzerie pe pagina de Instagram. Ce pot să spun, e evident că pizzeria susține astfel de comportamente, deci nu mă aștept să facă ceva în această privință”, scrie Oana Maria Zaharia, care recomandă „să nu călcați în pizzeria asta dacă sunteți persoane inteligente, progresiste, feministe și vă doriți o lume mai bună, în care femeile nu sunt notate pe stradă ca și cum ar fi niște mărfuri supuse privirii masculine”.

Contactați de Libertatea, reprezentanții pizzeriei nu au negat că tinerii sunt angajații lor, dar au refuzat să comenteze incidentul.

La câteva ore de la publicare, postarea Oanei s-a viralizat şi a înregistrat aproape 800 de reacţii şi peste 250 de distribuiri.

Reacţiile nu au întârziat să apară

„O pizzerie de 2 bani. Dă note la fete pe stradă. Să vă fie ruşine, încurajaţi pedofili şi violatori”, scrie o femeie la una din ultimele poze postate de pizzerie pe Facebook.

Poza este însoţită de descrierea: „Nu putem vorbi acum. Vă sunăm imediat cum terminăm bunătățile astea de la Buoni E Bravi”. O altă fată comentează ironic: „Nu putem vorbi acum suntem prea ocupati sa dam note fetelor care trec pe strada”.

„Concediati imediat fiecare angajat care a fost surprins dand note pentru aspectul fizic al femeilor care treceau prin fata restaurantului. Absolut dezgustator!!!”, scrie o altă fată revoltată de gestul angajaţilor pizzeriei.

Angajaţii unei pizzerii din Bucureşti, criticați dur pe Facebook după ce au dat note fetelor care treceau pe stradă. "Absolut dezgustător!"