„Asasini! Asta sunteți! Vă urăsc pe toți”. Mama lucrătorului britanic care a murit în timp ce era ținut captiv de separatiștii ruși își strigă furia și durerea

Mama devastată a unui lucrător umanitar britanic care a murit în captivitate în Ucraina i-a atacat „ucigașii” acestuia, spunând că separatiștii susținuți de Rusia „l-au lăsat să moară”, scrie cotidianul britanic Daily Mail. Paul Urey, în vârstă de 45 de ani, care a fost capturat în regiunea ucraineană Zaporijjea la 25 aprilie, a murit la […]

„Asasini! Asta sunteți! Vă urăsc pe toți”. Mama lucrătorului britanic care a murit în timp ce era ținut captiv de separatiștii ruși își strigă furia și durerea
Sursă foto: Libertatea.ro

Mama devastată a unui lucrător umanitar britanic care a murit în captivitate în Ucraina i-a atacat „ucigașii” acestuia, spunând că separatiștii susținuți de Rusia „l-au lăsat să moară”, scrie cotidianul britanic Daily Mail.

Paul Urey, în vârstă de 45 de ani, care a fost capturat în regiunea ucraineană Zaporijjea la 25 aprilie, a murit la 10 iulie în autoproclamata Republică Populară Donețk, după ce a fost dus într-o tabără de prizonieri din estul Ucrainei, a declarat vineri un oficial din această țară.

Linda Urey, mama sa, s-a declarat „absolut devastată” la aflarea veștii morții fiului său – acuzându-i pe liderii rebeli că sunt „ucigași de rahat” și spunând: „Vă urăsc pe toți”.

Într-un mesaj pe Facebook, ea a scris: „V-am spus că este un om foarte bolnav, v-am spus că este diabetic. L-am implorat să-mi dea fiul înapoi.’De ce l-ați lăsat să moară? Vreau răspunsuri. De ce nu l-ați eliberat?  Vă urăsc pe toți. Sunt absolut furioasă, chiar sunt, sunt furioasă. Foarte, foarte, foarte, foarte, foarte furioasă. Asasini, asta sunteți. Criminalii naibii. Vă urăsc”.

Daria Morozova – „ombudsmanul pentru drepturile omului’” al RPD – a anunțat vinerii pe Telegram moartea lui Urey, spunând că acesta a decedat din cauza „bolii și a stresului”.

foto: Profimedia