Bătaie nebună între români și columbieni, într-un oraș spaniol. Victimele, alergate pe stradă de un bărbat cu o drujbă pornită | VIDEO

Poliția Națională spaniolă a arestat șase persoane și cel puțin alte două au fost rănite grav și au fost internate la Spitalul da Mariña, după o luptă în zorii zilei de duminică, la Viveiro, în care unul dintre participanții a folosit o drujbă și cu ea pornită a alergat după victime, relatează cotidianul La Voz […]

Bătaie nebună între români și columbieni, într-un oraș spaniol. Victimele, alergate pe stradă de un bărbat cu o drujbă pornită | VIDEO
Sursă foto: Libertatea.ro

Poliția Națională spaniolă a arestat șase persoane și cel puțin alte două au fost rănite grav și au fost internate la Spitalul da Mariña, după o luptă în zorii zilei de duminică, la Viveiro, în care unul dintre participanții a folosit o drujbă și cu ea pornită a alergat după victime, relatează cotidianul La Voz de Galicia.

Reținuții sunt patru bărbați și două femei, toți născuți între 1987 și 1992. Femeile au fost eliberate, după ce s-a stabilit că nu au provocat niciuna răni, iar cei patru bărbați vor merge astăzi în fața unui judecător. Poliția Națională a deschis o anchetă pentru clarificarea faptelor. Motivele luptei sunt necunoscute.

Incidentul s-a petrecut duminică, între orele 3.00 și 3.30, când a izbucnit o luptă violentă în zona Cantarrana, în Covas, în fața terenului de fotbal și a unui local de noapte, unde se aflau unele dintre persoanele care au participat la ceartă.

Centrul Integrat de Asistență de Urgență 112 Galicia a primit apeluri de la mai multe persoane care au semnalat lupta și a sesizat Poliția Națională, Poliția Locală, 061 Urgențe Sanitare,care a deplasat două ambulanțe de sprijin vital de bază, și Garda Civilă.

Două grupuri de persoane, inițial de naționalitate columbiană și română, conform diverselor surse neoficiale, s-au bătut și au folosit diverse obiecte pentru a se răni reciproc. Potrivit martorilor oculari ai luptei, printre aceste obiecte se numărau cuțite și cabluri cu clești pentru pornirea vehiculelor.

Unul dintre cei implicați în luptă a apărut cu o drujbă pornită și a alergat după alți bărbați, amenințător, așa cum se poate vedea într-un videoclip care a fost distribuit frecvent pe rețelele de socializare, deși potrivit diferitelor surse oficiale, nu a rănit pe nimeni cu ea, dar a folosit-o pentru a intimida. Drujba a fost confiscată de Poliția Națională.

Au fost mai multe persoane rănite, și, potrivit unor surse sanitare, doi bărbați implicați în luptă au primit îngrijiri medicale pentru răni grave, fiind transportați cu ambulanța la Spitalul da Mariña. Unul dintre ei avea o tăietură la cap, în zona scalpului, iar celălalt avea o lovitură ușoară la cap și multe tăieturi pe brațe și mâini, dar viața niciunuia dintre ei nu e pusă în pericol.