35.6 C
București
marți, iulie 5, 2022
AcasăZiare NaționaleLibertatea.roCamelia Potec: David Popovici se trezeşte la 04.30, nu pentru că e...

Camelia Potec: David Popovici se trezeşte la 04.30, nu pentru că e forţat, ci pentru că vrea să fie cel mai bun din lume

David Popovici, dublu campion mondial, la 100 și 200 m liber, este un băiat care face multe, cere puţine și care e în picioare la 4.30 dimineața pentru că vrea să fie cel mai bun din lume, a spus joi președinta Federației Române de Natației, Camelia Potec, la Pro TV, citată de News.ro.

„David este un băiat foarte deştept, ştie ce vrea, face multe şi cere puţine. Se trezeşte la 04.30, nu pentru că e forţat, ci pentru că vrea să fie cel mai bun din lume şi aşa a devenit. Adrian (Rădulescu) antrenorul lui are doar 32 de ani, citeşte, se informează, vrea să fie antrenor de lot. Avem încredere în el când ne prezintă un plan de pregătire, argumentează foarte bine”, a spus Potec, la emisiunea ”La Măruţă”, de la Pro TV.

Potec a mai spus că David Popovici și antrenorul său au o relaţie de prietenie şi respect.

În vârstă de 17 ani, David Popovici a cucerit două medalii de aur la Campionatul Mondial de nataţie de la Budapesta, în proba de 100 metri liber, miercuri, cu timpul de 47,58 de secunde, şi în cea de 200 metri liber, luni, cu timpul de 1:43,21, stabilind atât al patrulea cel mai bun timp din istoria probei, la seniori, cât și un nou record mondial la juniori.

Este primul înotător după 1973 care a reușit să obțină aurul pentru ambele probe din Campionatul Mondial, dar și primul român care obține aceste performanțe.

Campionul va reveni în țară duminică seară, 26 iunie, la ora 21.05, alături de antrenorul principal Adrian Rădulescu și de preparatorul fizic Dragoș Luscan. Cu aceeași cursă, sosește la București și Robert Glință, finalist al probei de 100 metri spate de la Mondialul de la Budapesta.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments