Canada, despre participarea Rusiei la reuniunea miniștrilor din G20: ”Un piroman la o întâlnire a pompierilor”

Vicepremierul și ministrul de Finanțe canadian Chrystia Freeland, care are origini ucrainene, a catalogat drept ”absurdă” prezența reprezentanților Rusiei la reuniunea miniştrilor de finanţe şi guvernatorilor băncilor centrale ai țărilor din G20, organizată în Indonezia, relatează AFP, citată de Agerpres. Participarea Rusiei la reuniune „a echivalat cu invitarea unui piroman la o întâlnire a pompierilor”, […]

Canada, despre participarea Rusiei la reuniunea miniștrilor din G20: ”Un piroman la o întâlnire a pompierilor”
Sursă foto: Libertatea.ro

Vicepremierul și ministrul de Finanțe canadian Chrystia Freeland, care are origini ucrainene, a catalogat drept ”absurdă” prezența reprezentanților Rusiei la reuniunea miniştrilor de finanţe şi guvernatorilor băncilor centrale ai țărilor din G20, organizată în Indonezia, relatează AFP, citată de Agerpres.

Participarea Rusiei la reuniune „a echivalat cu invitarea unui piroman la o întâlnire a pompierilor”, a spus sâmbătă, 16 iulie, Chrystia Freeland.

”Ne-am opus ferm şi cu claritate prezenţei oficialilor ruşi”, a adăugat vicepremierul canadian, precizând că ”invazia ilegală” a Ucrainei de către Rusia a provocat efecte economice în toată lumea.

”Tehnocraţii economici ruşi care lucrează pentru a finanţa maşina de război a lui Putin sunt personal complici la crimele de război ale Rusiei, la fel ca generalii săi”, a continuat oficialul canadian.

De altfel, reuniunea din Indonezia s-a încheiat fără un comunicat comun, din cauza dezacordurilor referitoare la războiul din Ucraina.

De asemenea, în cadrul discuțiilor, vicepremierul canadian a afirmat că decizia țării sale de a returna Germaniei turbinelor reparate ale gazoductului Nord Stream 1 a fost cea corectă.

”Provocările energetice cu care se confruntă Germania şi partenerii noştri europeni sunt foarte reale, iar Canada este conştientă de acest lucru”, a spus Chrystia Freeland despre măsura criticată însă de Ucraina, dar cerută de Berlin care speră că poate preveni astfel o reducere a debitului prin gazoductul rus.

Foto: EPA