22.3 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăZiare NaționaleLibertatea.roCare sunt cele mai bune skate park-uri din București

Care sunt cele mai bune skate park-uri din București

Skateboarding-ul este unul dintre sporturile care a luat cea mai mare amploare în ultimii ani, devenind un mijloc excelent prin care îți poți face noi prieteni.

Vorbim aici despre unul dintre cele mai spectaculoase sporturi din programul Jocurilor Olimpice pe care îl practică din ce în ce mai mulți tineri, care dezvoltă individualitatea sportivă, dar și creativitatea celor care îl practică.

Acesta reprezintă o combinație perfectă de artă urbană, subcultură pentru tineret și chiar un stil de viață pentru unii skateri.

Care sunt cele mai bune skate park-uri din București - Copii exersând într-un skate park.

Odată cu venirea sezonului cald este momentul să îți scoți placa de sub pat sau de după ușă, să o ștergi de praf și să profiți de fiecare zi însorită și călduroasă pentru a te bucura în vacanța de vară de sportul drag ție.

Dar, pentru asta va trebui să știi unde poți mergi ca să te dai cu placa fără să fii nevoit să ocolești trecătorii ori mașinile. În cele ce urmează îți prezentăm o listă cu cele mai cunoscute locuri unde poți practica skateboarding-ul.

Skate Park Herăstrău

Este cel mai vechi skate park nu doar din București, ci din toată țara. Este situat în partea vestică a Parcului Herăstrău, iar accesul se poate face pe intrarea dinspre Piața Charles de Gaulle. Aici găsești elemente precum un bowl din lemn, funbox-uri, quartere gigantice, rail-uri de diverse mărimi și borduri. Aici se organizează cele mai tari competiții și evenimente de profil din București.

Skate Park Herăstrău 2

În Parcul Herăstrău din nordul Capitalei mai există și un al doilea skate park. Situat lângă „Roată”, acesta este catalogat de skateri drept foarte bun și prezintă multe elemente-tip precum bank, funbox, quarter și ollie box. În cursul săptămânii este liber, însă în week-end este extrem de aglomerat.

Skate park Parcul Alexandru Ioan Cuza/IOR

Skate park-ul din Parcul Alexandru Ioan Cuza/IOR este singurul din Sectorul 3 al Capitalei, iar skaterii spun că este perfect. Aceasta este relativ nouă, fiind inaugurată anul trecut, și este dotată cu instalație de nocturnă, quarter pipe, spine, street course, mai multe flatbar-uri, funbox, ollie box-uri și wave-uri.

Skate Park Eroilor

Skate Park Eroilor este unul dintre cele mai vechi din București și este amenajat de la ieșirea de la stația de metrou „Eroilor”. Asfaltul este perfect, iar ca elemente specifice găsești aici quarter pipe, funbox, rail, ollie box, bank, piramidă, precum și o piatră funny construită de skaterii locali.

Skate Park Tineretului

Situat în mijlocul Parcului Tinererului, acest skatepark este unic în România datorită faptului că este 100% din ciment. Skaterii vor regăsi aici funbox-uri, wave-uri, un miniramp perfect, diverse flatbar-uri și multe alte elemente tari. În schimb, bowl-urile sunt destul de prost finisate. Este dotat cu nocturnă, ceea ce constituie un mare avantaj.

Skate Park Plumbuita

Dacă ești în căutarea unui skatepark decent în București și locuiești în Sectorul 2 atunci trebuie să vizitezi pista situată în Parcul Plumbuita. Acest skate park relativ nou este dotat cu funbox, spine și un quarterpipe înalt.

Skate Park Fabrica București

Este primul și singurul skate park indoor din București. Acesta a fost inaugurat în anul 2010 și este alcătuit din trei săli unde poți găsi bank-uri, box-uri, funbox, trepte și rail-uri.

Care sunt cele mai bune skate park-uri din București - Copii exersând într-un skate park.

Alte locuri unde te mai poți da cu skateboardul în aer liber în București sunt:

 • Treptele din fața monumentului Eroilor din Parcul Carol
 • Treptele din fața Academiei Militare
 • Treptele din fața Teatrului Național București
 • Treptele din fața Ateneului Român
 • Treptele și bordurile de la Hotelul Novotel
 • Treptele din fața mausoleului Holocaust de la Izvor
 • Treptele din Parcul Tei
 • Treptele de la Liberty Center
 • Treptele de la Bucharest Financial Plaza
 • Treptele de la Podul Grant
 • Gangurile de la blocurile situate pe Bulevardul Unirii
 • All Starz Obor
 • Atanasie Demosthen Downhill
 • Anna Davilla Downhill

Vezi şi parcuri din București, unde sunt cele mai frumoase locuri verzi din Capitală!

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments