32.3 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăPosturi TVB1tv.roCe sumă de bani primește David Popovici după performanța istorică de la...

Ce sumă de bani primește David Popovici după performanța istorică de la Campionatul Mondial de Natație

David Popovici a devenit miercuri seară primul înotător din toate timpurile care cucerește medalia de aur în probele de 100 și 200 metri liber la același Campionat Mondial, iar performanța sa istorică i-a adus o glorie pe măsură, însă recompensele financiare nu vor lipsi nici ele.

Refuzat cândva de CSM București, pierdut pur și simplu anul trecut de CSA Steaua și plătit cu salariul unui fotbalist modest de CS Dinamo, înotătorul în vârstă de 17 ani ar urma să fie recompensat de Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, de clubul din „Ștefan cel Mare”, dar și de Primăria Sectorului 2.

 

Ce sumă de bani primește David Popovici după performanța istorică

 

În primă fază, dublul campion mondial la natație va primi echivalentul a 22.000 de euro, suma prevăzută de legislație pentru o asemenea performanță. Practic, va primi Ministerul Tineretului și Sportului câte 11.000 de euro pentru fiecare medalie, potrivit Prosport.ro.

CS Dinamo, clubul de care aparține, îi va acorda jumătate din suma oferită de MTS. Astfel, David va ajunge la un premiu de 33.000 de euro.

COSR i-ar putea acorda la rândul său o recompensă financiară.

Mai mult, sursele ProSport susțin că: „Din câte am am aflat primarul Sectorului 2 intenționează să-i ofere o bursă de 30.000 de lei. Nu știm deocamdată dacă anual sau lunar. E încă o sumă importantă pe care David ar putea să o primească. Chiar dacă sumele sunt foarte mici în raport cu performanțele obținute de el la nivel planetar, îi dorim să încheie rapid niște parteneriate de imagine pentru că merită cu prisosință”.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments