32.3 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăZiare NaționaleLibertatea.roCei trei voluntari străini condamnați la moarte în republica separatistă Donețk vor...

Cei trei voluntari străini condamnați la moarte în republica separatistă Donețk vor face cereri de grațiere

Britanicii Sean Pinner şi Aiden Aslin, precum şi marocanul Saadoun Brahim, care au fost condamnaţi la moarte pentru participarea la ostilităţi ca parte a grupurilor armate ucrainene, ca voluntari, pregătesc un recurs împotriva verdictului. După cum a declarat pentru TASS avocata lui Pinner, Iulia Țerkovnikova, toți condamnații au început să pregătească cereri de clemență, care pot fi depuse numai după intrarea în vigoare a verdictului.

„În prezent, eu și colegii mei pregătim textul integral al contestației împotriva verdictului, în interesul clienților noștri. Fără îndoială, dacă plângerea va fi respinsă și verdictul va intra în vigoare, se va depune cerere de grațiere, întrucât aceasta este inalienabilă. Dreptul inculpaţilor, prevăzut de legislaţia Republicii Populare Doneţk, care nu poate fi încălcat, asupra căruia insistă categoric în implementare.”, a spus avocata.

Pe 9 iunie, o instanță din RPD i-a condamnat la moarte pe Pinner, Aslin și Saadun, sub acuzația de participare la ostilități ca parte a grupurilor armate ucrainene în calitate de mercenari. Cei trei au fost luați prizonieri în Donbass.

Parchetul General al RPD a raportat că mărturia obținută a permis stabilirea implicării acestora în săvârșirea infracțiunilor prevăzute în partea 2 a art. 34 din Codul penal al DPR („Săvârșirea infracțiunilor de către un grup de persoane”), art. 323 din Codul penal al DPR („Sechestrarea forțată a puterii sau reținerea forțată a puterii”) și art. 430 din Codul penal al DPR („Mercenar”).

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments