Cel puțin șase persoane au murit după ce o furtună de praf a provocat un carambol între 21 de mașini în Montana

O furtună de praf a provocat un carambol între 21 de vehicule pe autostrada Interstate 90, în comitatul Big Horn, Montana, SUA, vineri seară, în urma căruia au murit șase persoane, potrivit autorităților locale, informează CNN. Accidentul s-a produs din cauza unei furtuni de praf și a rafalelor de vânt care au depășit 90 de […]

Cel puțin șase persoane au murit după ce o furtună de praf a provocat un carambol între 21 de mașini în Montana
Sursă foto: Libertatea.ro

O furtună de praf a provocat un carambol între 21 de vehicule pe autostrada Interstate 90, în comitatul Big Horn, Montana, SUA, vineri seară, în urma căruia au murit șase persoane, potrivit autorităților locale, informează CNN.

Accidentul s-a produs din cauza unei furtuni de praf și a rafalelor de vânt care au depășit 90 de km pe oră și care au redus semnificativ vizibilitatea.

Procurorul general din Montana, Austin Knudsen, a declarat că în prezent se investighează accidentul de la vest de Hardin și că mai multe informații vor fi date publicității atunci când vor fi disponibile.

„Patrula autostrăzilor din Montana este la fața locului împreună cu alți salvatori care au intervenit și investighează incidentul. Vom transmite mai multe informații pe măsură ce devin disponibile și sunt adecvate din respect pentru viețile pierdute și pentru cei dragi”, a spus Austin Knudsen.

„Vizibilitatea era atât de slabă și înfricoșătoare. Aerul era cald și ciudat. Era ca și cum ai purta ochelari de culoare sepia. A fost atât de nebunesc”, a spus Ariel Dehart, un martor al accidentului. 

Un alt martor ocular al carambolului, Jose Strickland, a declarat că a derapat până la oprire când carambolul s-a produs loc chiar în fața lui.

„Vizibilitatea a scăzut într-o clipă. Încă nu pot trece peste faptul că am fost la un camion distanță de dezastru”, a scris Jose Strickland într-o postare pe Facebook.

Jose Strickland a precizat că el și alți oameni au ajutat un bărbat în vârstă să iasă din din vehicul, acesta fiind transportat cu targa spre o ambulanță.

FOTO: Profimedia