Centrul FILIA intervine în cazul derapajului lui George Buhnici. „Astfel de declarații nu fac decât să normalizeze violența împotriva femeilor”

Declarațiile controversate ale vloggerului George Buhnici stârnesc reacții nu doar pe internet, dar și în rândul societății civile. Reprezentantele Centrului FILIA, organizație care apără drepturile femeilor, se declară șocate de „lejeritatea cu care se promovează sexualizarea minorelor” și-l acuză pe vloggerul de tehnologie că normalizează violența împotriva femeilor în România. George Buhnici și-a atras critici […]

Centrul FILIA intervine în cazul derapajului lui George Buhnici. „Astfel de declarații nu fac decât să normalizeze violența împotriva femeilor”
Sursă foto: Libertatea.ro

Declarațiile controversate ale vloggerului George Buhnici stârnesc reacții nu doar pe internet, dar și în rândul societății civile. Reprezentantele Centrului FILIA, organizație care apără drepturile femeilor, se declară șocate de „lejeritatea cu care se promovează sexualizarea minorelor” și-l acuză pe vloggerul de tehnologie că normalizează violența împotriva femeilor în România.

George Buhnici și-a atras critici dure în urma derapajului pe care l-a avut într-un interviu pentru Antena Stars. Aflat pe plaja festivalului de muzică Neversea, cunoscutul vlogger român specializat pe tehnologie le-a invitat pe fete să meargă la sală fiindcă „venim la plajă să vedem piele, aș vrea ca pielea să n-aibă vergeturi” și a subliniat că soția sa are aspect de minoră, declarându-se un norocos. „Asta e șansa vieții mele. Jur. Uită-te la ea!”, a spus Buhnici în timp ce în cadru apare și soția sa Lorena.

„Corpurile noastre nu sunt obiectul plăcerii bărbaților”

Ultima reacție în acest caz vine din partea Centrului FILIA, ONG care luptă împotriva inegalităților de gen și discriminării femeilor din România.

„Nu e normal să vrei să vii la plajă ca să obiectifici femei și să le arunci priviri libidinoase. Corpurile noastre nu sunt obiectul plăcerii bărbaților, nu mergem la săliță ca să ai după ce să întorci capul pe stradă, ci sunt alegerile noastre privind propriul stil de viață. Reamintim că aceste comportamente se încadrează la hărțuire”, îi transmite ONG-ul lui George Buhnici, într-un mesaj postat pe Facebook.

De asemenea, reprezentantele FILIA se declară șocate de „inadecvarea acestei declarații și lejeritatea cu care George Buhnici promovează sexualizarea minorelor. La 41 de ani este mai mult decât problematic ca minorele să fie standardul tău de frumusețe și atracție fizică”.

„Să vorbească cu femeile din viața lui despre agresiune”

Și, în final, îi recomandă vloggerului să petreacă mai mult timp educându-se cu privire la egalitatea de gen și violența împotriva femeilor. „Să vorbească cu femeile din viața lui despre violență și agresiune, despre toate momentele în care s-au simțit în pericol sau inconfortabil din cauza presiunii pe care societatea o pune pe corpurile noastre”.

„În fiecare săptămână sunt înregistrate, în medie, două cazuri de viol sau act sexual cu o victimă minoră în familie. Astfel de declarații nu fac decât să normalizeze violența împotriva fetelor și să contribuie la un mediu nesigur”, spune Centrul FILIA.