35.4 C
București
vineri, iulie 1, 2022
AcasăZiare NaționaleLibertatea.roCîmpeanu, despre corectarea lucrărilor de la Evaluare Națională: „Am identificat colegi care...

Cîmpeanu, despre corectarea lucrărilor de la Evaluare Națională: „Am identificat colegi care în mod repetat au apreciat greșit partea de grilă”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, joi, în conferința de presă că și între profesorii evaluatori s-au constatat greșeli, la corectarea de tip grilă.

„Este inadmisibil ca la partea de grilă să existe diferențe între cei doi evaluatori și totuși acest sistem ne-a arătat că există diferențe între cei doi evaluatori, inclusiv la partea de grilă. Au putut să fie corectate”, a explicat ministrul Educației în conferința de presă.

„Am identificat colegi care în mod repetat au apreciat greșit partea de grilă, unde nu există scuză, iar acest lucru se vede. Avantajele evaluării digitale sunt că vezi toate aceste lucruri în detaliu”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

La nivel național s-au înregistrat 221 medii de 10 la ediția 2022 a Evaluării Naționale, 810 note de 10 la Limba română, iar 2.966 note de 10.

Peste 83% dintre elevi au luat peste 5 la Evaluarea Națională, La matematică avem 77,5 la sută medii peste cinci. Cea mai mică pondere a notelor peste 5 a avut-o județul Teleorman, iar cea mai mare județul Cluj cu 92,7 la sută.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments