Ciucă: Plafonarea şi compensarea preţului energiei vor rămâne active

La nivelul Guvernului continuăm pregătirea sezonului rece, asigurând populaţiei şi economiei româneşti alimentarea cu energie, a spus premierul [...] The post Ciucă: Plafonarea şi compensarea preţului energiei vor rămâne active appeared first on Cotidianul RO.

Ciucă: Plafonarea şi compensarea preţului energiei vor rămâne active
Sursă foto: Cotidianul.ro

Premierul Nicolae Ciuc a anunțat că măsurile de plafonare şi compensare a preţului la energie vor rămâne active în formula necesară protejării cetăţenilor şi economiei.

Declarația a fost făcută în cadrul primei reuniuni a Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienţiei energetice şi implementarea proiectelor de infrastructură în energie.

„La nivelul Guvernului continuăm pregătirea sezonului rece, asigurând populaţiei şi economiei româneşti alimentarea cu energie. Aşa cum ne-am asumat, măsurile de plafonare şi compensare a preţului la energie vor rămâne active, în formula necesară protejării cetăţenilor şi economiei. În paralel, stabilim noi responsabilităţi pentru a accelera implementarea proiectelor de infrastructură în energie, valorificând oportunităţile pe care România le are la nivel naţional şi geostrategic”, a afirmat Ciucă.

Ministerul Energiei va prezenta pe 22 august situaţia programelor de investiţii în capacităţile de producţie, atât ale companiilor de stat, cât şi cele dezvoltate de mediul privat.

Tot pe 22 august, ANRE urmează să transmită Guvernului o informare cu privire la evoluţia pieţei energetice din ianuarie până în prezent, cât şi cu privire la stadiul implementării schemei de sprijin reglementate prin OUG 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei.

The post Ciucă: Plafonarea şi compensarea preţului energiei vor rămâne active appeared first on Cotidianul RO.