Clotilde Armand: Redeschidem fostele toalete publice dezafectate și cele care au fost transformate în baruri

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, a transmis vineri, 15 iulie, că a fost semnat contractul pentru reabilitarea și modernizarea a patru toalete abandonate, aflate în centrul Bucureștiului, mai precis în parcurile Herăstrău și Kiseleff, dar și pe Calea Griviței. „După câteva bătălii administrative de tot felul (majoritatea absurde din cauza birocrației), vă anunț […]

Clotilde Armand: Redeschidem fostele toalete publice dezafectate și cele care au fost transformate în baruri
Sursă foto: Libertatea.ro

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, a transmis vineri, 15 iulie, că a fost semnat contractul pentru reabilitarea și modernizarea a patru toalete abandonate, aflate în centrul Bucureștiului, mai precis în parcurile Herăstrău și Kiseleff, dar și pe Calea Griviței.

„După câteva bătălii administrative de tot felul (majoritatea absurde din cauza birocrației), vă anunț că redeschidem fostele toalete publice dezafectate și cele care au fost transformate în baruri în perioada anilor 2000”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Și a continuat: „Am semnat contractul de proiectare pentru reabilitarea și modernizarea a patru astfel de toalete abandonate: cele două din Parcul Kiseleff, cea de la intrarea din Parcul Herăstrău și cea din Calea Griviței”.

Primarul a precizat că cele mai multe toalete publice sunt în ruină și că este necesară refacerea aproape în totalitate a acestora pentru a le aduce în stare de funcționare.

„Nu este vorba despre toaletele publice automate care sunt funcționale și de care ne ocupăm în prezent”, a precizat primarul sectorului 1, acolo unde se află aproape toate obiectivele turistice din București.

130 de toalete publice

mai există în București, din aproximativ 500 câte erau până în urmă cu câțiva ani, după o decizie a PMB.

În 2021, primarul general, Nicușor Dan, a cerut primăriilor celor 6 sectoare din București să preia ele plata cheltuielelor pentru toaletele publice la care a renunțat PMB, invocând situația financiară precară a municipalității și necesitatea reducerii cheltuielilor.