27.6 C
București
marți, iulie 5, 2022
AcasăPosturi TVB1tv.roCompensarea de 50 de bani, contestată de șoferi. Protest major pe 30...

Compensarea de 50 de bani, contestată de șoferi. Protest major pe 30 iunie, la care ar putea participa 200.000 de oameni

Pentru reducerea prețului la carburant, Guvernul și specialiștii au identificat împreună o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va aplica direct la pompă pe o perioadă de trei luni de zile.

În urma acestei decizii, șoferii sunt nemulțumiți și amenință cu proteste. Aceștia au spus că suma pentru compensare nu îi ajută deloc, având în vedere că în ultimul an prețul la carburanți s-a dublat, potrivit realitatea.net.

Șoferii amenință cu proteste

În urma deciziei Guvernului, șoferii au declarat că vor începe ample proteste și vor alimenta de numai 50 de bani la benzinăriile din țară. Un protest masiv a fost deja anunțat pe data de 30 iunie, la care circa 200.000 de șoferi ar putea participa.

Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat, printr-un mecanism care va fi implementat între distribuitori și ministerele de resort.

„Compensarea va fi evidențiată pe fiecare bon fiscal emis la stațiile de alimentare cu combustibil. Valoarea pachetului de compensare pentru această perioadă va fi de 2 miliarde de lei, jumătate din acești bani urmând a fi asigurați de la bugetul de stat”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ce se întâmplă după cele 3 luni

Potrivit oficialului, la finalul celor trei luni de aplicare a mecanismului, Guvernul va analiza „dacă va fi necesar un set nou de măsuri”.

„Această măsură este parte a pachetului de protejare a cetățenilor și a firmelor și urmărește diminuarea efectelor creșterii inflației și a efectelor produse de crizele multiple pe care le traversăm. Desigur, la finalul acestei perioade, vom analiza dacă va fi necesar un set nou de măsuri”, a mai spus prim-ministrul Nicolae Ciucă.

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments