27.6 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăPosturi TVB1tv.roConsilierul lui Viktor Orban: Negocierile cu Rusia sunt mai bune decât sancţiunile

Consilierul lui Viktor Orban: Negocierile cu Rusia sunt mai bune decât sancţiunile

Încă un oficial maghiar critică sancțiunile adoptate de UE împotriva Rusiei. Consilierul politic al premierului ungar Viktor Orban susține că UE ar trebui să înceteze adoptarea de noi sancţiuni împotriva Rusiei pentru invadarea Ucrainei şi, în schimb, să facă eforturi pentru încetarea focului şi începerea negocierilor.

Ungaria critică sancțiunile luate de UE împotriva Rusiei

Balazs Orban a declarat joi că adoptarea de noi sancţiuni de către UE nu va face decât să afecteze şi mai mult blocul comunitar, în timp ce Rusia va supravieţui.

„La finalul zilei, Europa va fi de partea învinsă a acestui război din cauza problemelor economice. Recomandarea noastră ar fi să oprim procesul de sancţionare”, a declarat Balazs Orban într-un interviu acordat Reuters.

A cesta atrage atenția că situația economică se va înrăutăți dacă sancțiunile vor continua:

„În prezent, ceea ce experimentăm este că, cu cât acceptăm mai multe sancţiuni, cu atât ne aflăm într-o stare mai proastă. Iar ruşii? Da, îi doare şi pe ei, dar supravieţuiesc. Şi, ceea ce este şi mai grav, continuă în Ucraina”, a mai spus Balazs Orban.

Liderii Uniunii Europene sunt pregătiți să mențină presiunea ridicată asupra Rusiei după un summit de săptămâna aceasta, când vor sublinia continuarea deciziilor privind sancțiunile, potrivit unui proiect de document, aurul fiind luat în considerare pentru o posibilă măsură viitoare.

Un nou pachet de sancțiuni pregătit de UE

UE a adoptat șase pachete de sancțiuni împotriva Rusiei și Belarusului de la începutul invaziei Ucrainei în februarie, dar mai multe sectoare, inclusiv gazele, rămân în mare parte neatinse, deoarece guvernele UE încearcă să evite cu atenție măsurile care le-ar putea afecta economia mai mult decât pe cea a Rusiei.

„Vor continua lucrările la sancțiuni, inclusiv pentru a consolida punerea în aplicare și a preveni eludarea”, vor spune liderii UE la finalul summitului lor obișnuit din 23-24 iunie, conform celei mai recente versiuni a proiectului lor de concluzii din 20 iunie și văzută de Reuters.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments