35.4 C
București
vineri, iulie 1, 2022
AcasăZiare NaționaleLibertatea.roContestații Evaluare Națională 2022. Cum se depun și cum arată un model...

Contestații Evaluare Națională 2022. Cum se depun și cum arată un model de contestație

Elevii nemulțumiți de rezultatele de la Evaluarea Națională pot depune contestații astăzi, în intervalul orar 16:00-19:00, dar și mâine, în intervalul orar 08:00-12:00.

Peste 82% dintre elevii care au susținut Evaluarea Națională au luat note peste 5, a anunțat ministrul Educației. La scurt timp, notele au fost afișate pe siteul edu.ro, în format anonimizat, pentru a fi respectat regulamentul GDPR.

Absolvenții de clasa a VIII-a nemulțumiți de notele obținute vor putea depune contestații doar azi și mâine, acestea putând fi transmise şi prin mijloace electronice.

Elevii care vor să depună contestații vor completa și vor semna o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință de faptul că nota pe care o vor primi după contestație poate fi mai mică sau mai mare decât nota inițială. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Model de contestatie la Evaluare Nationala distribuit anul trecut, similar cu acest an

Cum se recorectează lucrările de la Evaluarea Națională 2022

După recorectarea lucrărilor, notele sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială. Dacă se constată o diferență de notare mai mare de 1 punct, în plus sau in minus, lucrarea este reevaluata de alți doi profesori evaluatori.

Reevaluarea se face respectând cu strictețe baremul de evaluare și notare și toate procedurile de evaluare.

Nota acordată de cea de-a doua comisie de contestații este nota finală obținută de candidat.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments