CSG: Se îngroaşă gluma!

Anunţul lui Putin privind mobilizarea militară parţială va avea darul să înfurie, în fine, milioane de ruşi. [...] The post CSG: Se îngroaşă gluma! appeared first on Cotidianul RO.

CSG: Se îngroaşă gluma!
Sursă foto: Cotidianul.ro

Iată că “operaţiunea specială” din Ukraina se pregăteşte să fie ridicată la rang de război. Anunţul lui Putin privind mobilizarea militară parţială va avea darul să înfurie, în fine, milioane de ruşi.

Dacă până acum Rusia metropolitană a fost în mare măsură ferită de pierderi directe de vieţi omeneşti, recrutările de carne de tun făcându-se mai ales din zonele periferice şi paupere ale ţării, de-odată aristocraţia marilor oraşe, elitele urbane îşi văd ameninţată dramatic ceea ce ele preţuiesc mai mult decât orice: familia. Sute de mii de familii împlinite, care au investit în educarea bărbaţilor lor în domenii precum cel militar, IT, inginerie, construcţii, transporturi, medicină etc. vor fi silite să-şi schimbe brutal viaţa, să contribuie la acest măcel absurd prin chiar participarea directă a acestora, prin înrolarea şi angrenarea lor în activităţi de susţinere a maşinăriei de război.

(…)

În zona de vacanţă Antalia, de exemplu, am văzut recent, cu ochii mei, cum resorturile de lux gemeau de turişti ruşi potenţial recrutabili. Tineri, prosperi, petrecăreţi, cu neveste frumoase şi copilaşi bucălaţi. Pentru ei propaganda Kremlinului funcţionase perfect. Ţara lor nu era în război, nu suferea de pe urma sancţiunilor economice, nu era pândită de ameninţări sumbre.

Şi, deodată… mobilizarea. Însoţită de introducerea unor pedepse înfricoşătoare pentru sustragere, pentru dezertare, pentru pactizarea, sub orice formă, cu inamicul.

Cine crede însă că Putin se va limita la această jumătate de măsură se înşală!

(..)

Cei mai mulţi cred că mişcarea de azi, a lui Putin, va prelungi războiul din Ukraina şi suferinţa oamenilor.

Eu cred că, dimpotrivă! Ea este binevenită şi benefică.

Nu exista măsură mai eficientă să-i trezească pe ruşi din hipnoza propagandei cu care au fost minţiţi de când a început această “operaţiune specială” decât mobilizarea de război decretată de Putin azi, în disperare de cauză.

Iar odată ursul trezit…

Să nu uităm că se apropie 7 noiembrie, dată la care alt ţar rus a fost mai mult decât detronat.

Aşa  că… Nu vreau să spun, dar zic!

 

Articol preluat de pe conteledesaintgermain.ro acolo unde poate fi citit textul integral.

 

The post CSG: Se îngroaşă gluma! appeared first on Cotidianul RO.