Cutremur la Kiev – Zelenski taie capete mari

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a demis duminică seara pe procurorul general şi pe şeful serviciului de securitate din cauza... [...] The post Cutremur la Kiev – Zelenski taie capete mari appeared first on Cotidianul RO.

Cutremur la Kiev – Zelenski taie capete mari
Sursă foto: Cotidianul.ro

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a demis duminică seara pe procurorul general şi pe şeful serviciului de securitate din cauza suspiciunilor de trădare din partea unora dintre subalternii acestora în folosul ruşilor.

„Am luat decizia de a-i elibera din funcţie pe procurorul general” Irina Venediktova şi pe şeful serviciilor de securitate (SBU) Ivan Bakanov, a declarat Zelenski, în timp ce Rusia continuă bombardamentele asupra mai multor oraşe ucrainene.

Autorităţile ucrainene anchetează peste 650 de cazuri de presupusă trădare de către oficiali locali, dintre care 60 în zonele ocupate de către forţele ruse şi pro-ruse, a adăugat el.

„Un număr atât de mare de infracţiuni împotriva fundamentelor securităţii naţionale şi legăturile stabilite între oficiali ucraineni însărcinaţi cu aplicare legii şi serviciile speciale ruse ridică întrebări foarte serioase pentru liderii în cauză. Fiecare dintre aceste întrebări va primi răspuns”, a continuat el.

Venediktova a condus în special ancheta cu privire la presupuse atrocităţi comise la începutul invaziei ruse în oraşul Bucea, la nord-vest de Kiev, care potrivit Occidentului a devenit un simbol al „crimelor de război” comise de ruşi în Ucraina.

 

The post Cutremur la Kiev – Zelenski taie capete mari appeared first on Cotidianul RO.