19.4 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăZiare NaționaleLibertatea.ro„Data viitoare o să îl bat!”. Provocarea lansată de un rival al...

„Data viitoare o să îl bat!”. Provocarea lansată de un rival al lui David Popovici

Francezul Maxime Grousset, 23 de ani, argint în proba de 100 de metri liber de la Mondialele de la Budapesta, câștigată de românul David Popovici, a declarat, într-un interviul găzduit de site-ul oficial al Federației Internaționale de Natație, că își va lua revanșa în fața sportivului român de 17 ani. 

Finala probei-regină a înotului a avut un final dramatic, iar David Popovici i-a depășit pe rivalii Maxime Grousset și Joshua Liendo Edwards pe ultimii metri. Acum, francezul declară că să își ia revanșa pe teren propriu, la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024. 

„Sunt foarte fericit, chiar dacă sunt de părere că aș fi putut mai mult. M-am sufocat în ultimele momente. Dar până la urmă, a fost o finală. E complicat la acest nivel. Am fost aproape de David Popovici, iar data viitoare o să îl bat!”, a afirmat Grousset.

Simt puțină dezamăgire, nu m-am descurcat bine în secvențele finale. Am făcut câteva greșeli. Aș fi putut la fel de bine să termin pe 4 sau pe 5. Să vedem cum va fi peste 2 ani, la Paris, la Jocurile Olimpice. 

Maxime Grousset:

„Cred că este cel mai frumos moment al carierei mele. Ar fi fost ceva imens dacă aș fi luat aurul, dar iau totul pas cu pas. Anul trecut, la Tokyo, am terminat pe 4, acum pe 2. Să vedem data viitoare”, a adăugat sportivul născut în Noumea, Noua Caledonie, teritoriu francez de peste mări.

De menționat că din finala de la 100 metri liber au lipsit doi înotători de mare valoare, americanul Caeleb Dressel, cu probleme medicale, și Kliment Kolesnikov, eliminat din concursurile internaționale alături de sportivi i din Rusia, după invazia din Ucraina

Foto: EPA

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments