34.8 C
București
marți, iulie 5, 2022
AcasăPosturi TVB1tv.roDavid Popovici a dezvăluit motivul pentru care a rămas în România: „Pot...

David Popovici a dezvăluit motivul pentru care a rămas în România: „Pot face lucruri mult mai bune aici împreună cu echipa mea”

David Popovici a obținut, luni, aurul la proba de 200 de metri liber la Campionatul Mondial de Natație. Miercuri, el a câștigat medalia de aur și la proba de 100 de metri liber. Tânărul a devenit astfel al doilea înotător campion la aceste două probe în cadrul aceleiași ediții de campionat mondial.

La doar 17 ani, el a fost asaltat de oferte din străinătate,în special din SUA, dar a preferat să rămână în România și să-și continue activitatea aici, el fiind legitimat la clubul Dinamo.

Popovici, în istoria natației la doar 17 ani. De ce a rămas în România

David Popovici a declarat într-un interviu pentru Revista Sport Magazin de ce a preferat să-și continue activitatea în România.

„Am decis să rămân în România pentru că pot face lucruri mult mai bune aici împreună cu echipa mea. Sigur, la Universitățile din SUA este un spirit de echipă important. Dar eu încerc să fac ceva mai individual, să spunem așa.

Dacă aș merge acolo și aș lupta pentru echipă, ar fi un lucru frumos. Dar nu aș avea cum să mă concentrez pe ce vreau cu adevărat. Anume, să bat cât mai multe recorduri mondiale, să inspir lumea, să schimb cât mai mulți oameni să se apuce de sport”, a explicat campionul

David Popovici a stabilit, la Budapesta, noi recorduri mondiale de viteză pentru juniori, la cele două probe la care a fost medaliat. Tânărul a cucerit medalia de aur în probele de 100 metri liber și 200 metri liber.

Acesta va sosi în țară duminică seara, în jurul orei 21.00, și va fi primit la Salonul Oficial de la aeroportul Henri Coandă.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments