De ce americanii au început să scrie pe morminte rețete culinare. Franța, o altă idee surprinzătoare pentru cimitire: codurile QR (VIDEO)

Pierderea unei persoane dragi este o încercare dificilă pentru fiecare dintre noi, iar mormintele fac parte din modul de a păstra vie amintirea lor. Se pare că urmașii celor decedați  au găsit o metodă de […]

De ce americanii au început să scrie pe morminte rețete culinare. Franța, o altă idee surprinzătoare pentru cimitire: codurile QR (VIDEO)
Sursă foto: B1tv.ro

Pierderea unei persoane dragi este o încercare dificilă pentru fiecare dintre noi, iar mormintele fac parte din modul de a păstra vie amintirea lor. Se pare că urmașii celor decedați  au găsit o metodă de a a le aduce un omagiu acestora.

De exemplu, în Statele Unite, pe pietrele funerare ale celor decedați au început să apară gravate rețete culinare, conform The New York Times. În plus,  în Franța, un tânăr întreprinzător  propune un cod QR pe morminte.

 Americanii au început să scrie pe morminte rețete culinare

Astfel că, extravaganța a ajuns  până la a scrie secretele culinare pe pietrele funerare, reprezentând astfel o tendință  din ce în ce mai răspândită în Statele Unite, conform  The New York Times.

Se pare că persoanele pasionate  de gătit doresc să-și lase pe piatra de mormânt secretele pe care nu au reușit să le arate  în timpul vieții. Așadar, în SUA veți putea observa  rețete culinare în timp ce  vizitați cimitire.

Un exemplu în acest sens este și următorul. În Castor, Louisiana, Charlie McBride a gravat pe marmura pietrei funerare a mamei sale rețeta pentru plăcinta de piersici  pe care aceasta o folosea.

De asemenea, în cimitirul Logan City Cemetery, din Utah, memorialul familiei Andrews se poate observa rețeta sa de fudge de ciocolată, un produs de patiserie specific Americii. Totodată, aleea cimitirului menționat anterior a primit denumirea acelei prăjituri, conform Digi24.ro.

 

Franța, o altă idee surprinzătoare pentru cimitire: codurile QR

Nu doar SUA vine cu invenții la acest capitol. De exemplu, în Franța  un tânăr întreprinzător din Rennes încearcă o altă invenție. El a prezentat proiectul „Requiem Code”, care reprezintă un cod QR și  poate fi afișat pe un mormânt în urma căruia va putea fi vizionat un videoclip sau fotografii ale persoanei decedate.

„Înțeleg obstacolele, dar ideea nu este de a șoca sau de a pune tehnologia digitală peste tot. Scopul este de a aduce alinare în aceste momente dificile”, a explicat Lilian Delaveau, citat de Ouest-France. 

Se pare că  în San Salvador această invenție este deja utilizată. Invenția a venit din partea unui jurnalist și istoric, Frederick Meza în timpul pandemiei. Astfel că, după ce  codul QR este scanat,  se va deschide pe telefon o pagină web care prezintă istoria și fotografiile persoanei decedate.