34.8 C
București
marți, iulie 5, 2022
AcasăZiare NaționaleLibertatea.roDigi 24 a titrat „Rusia a bombardat în Delta Dunării” și postul...

Digi 24 a titrat „Rusia a bombardat în Delta Dunării” și postul de televiziune a fost reclamat premierului Nicolae Ciucă

O burtieră apărută la Digi 24 în seara de 21 iunie, la o ora de maximă audiență, a făcut ca postul de televiziune de știri să fie reclamat primului ministru Nicolae Ciucă de către Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării, care atrage atenția la „informaţiile false propagate pe canalele media” și reclamă „afirmaţii scoase din context”, scrie Pagina de Media.

În timpul emisiunii de la ora 21:00 de marți seara, 21 iunie, moderată de Cosmin Prelipceanu și în care invitat era ministrul Apărării, Vasile Dâncu, a apărut pe Digi 24 burtiera „Rusia a bombardat în Delta Dunării”.

„Apreciez discreţia ruşilor. În afară de caporalii de la Digi, nimeni n-a mai aflat de crâncenul asalt armat asupra cormoranilor”, a scris ironic, pe Facebook, realizatorul România TV Victor Ciutacu, cel care a publicat şi captura.

Burtiera a atras reacţia Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării, care a trimis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ciucă. Scrisoarea este adresată, totodată, şi Ministrului Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu şi Ministrului Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

Asociația spune: Delta Dunării este o destinaţie de vacanţă sigură, chiar dacă în seara zilei de marţi, 21 iunie, o televiziune a titrat „Rusia a bombardat Delta Dunării”.

„În cadrul aceleeaşi emisiuni, în acelaşi context, este citat domnul ministru al Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, cu mesajul ‘Există informaţia că ruşii vizează canalele de transport’, o declaraţie pe care o considerăm scoasă din context şi care suntem convinşi că nu viza în vreun fel zona Deltei Dunării.

„Vă solicităm, domnule prim-ministu Nicolae Ciucă, domnule ministru al Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, domnule ministru al Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, să vă implicaţi activ, conform atribuţiilor legale, în combaterea acestui gen de zvonuri, iar când vi se solicită punctul de vedere, să cântăriţi cu atenţie fiecare declaraţie, pentru a nu putea fi ulterior interpretată, iar turismul deltaic şi turiştii să aibă de suferit ca urmare a unor informaţii false propagate pe canalele media.

Vă solicităm să consideraţi, aşa cum ar fi normal, turismul ca fiind unul dintre cei mai importanţi contributori la PIB-ul României şi să nu acceptaţi subminarea acestei industrii, atât de greu încercate”, e reclamația Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments