Eugen Tomac: Oboseala și mesajele prin care i se cere Kievului să cedeze fac jocurile lui Putin / Președintele PMP, despre greșeala fundamentală a unor lideri, pentru care azi plătește Ucraina (VIDEO)

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP, a declarat duminică, pentru B1 TV, că războiul declanșat de Rusia în Ucraina nu a început acum. În fapt, s-a ajuns la această tragedie și din cauza unor lideri care […]

Eugen Tomac: Oboseala și mesajele prin care i se cere Kievului să cedeze fac jocurile lui Putin / Președintele PMP, despre greșeala fundamentală a unor lideri, pentru care azi plătește Ucraina (VIDEO)
Sursă foto: B1tv.ro

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP, a declarat duminică, pentru B1 TV, că războiul declanșat de Rusia în Ucraina nu a început acum. În fapt, s-a ajuns la această tragedie și din cauza unor lideri care au considerat că, menținând și accentuând relațiile comerciale cu Vladimir Putin, vor determina Rusia să vină pe calea democratizării. În fapt, Putin a folosit banii din aceste contracte ca să se înarmeze. Prețul „greșelii fundamentale” făcute de acești lideri îl plătește astăzi Ucraina în vieți omenești.

Tomac a mai afirmat că oboseala Occidentului și mesajele tot mai dese prin care i se cere Kievului să cedeze doar fac jocul lui Putin.
Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Special B1”, moderată de Nadia Ciurlin pe B1 TV.

În cadrul emisiunii s-a discutat despre mesajul Olenei Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei, către așa-zișii pacifiști: „A fi pacifist când ucigaşi înarmaţi se apropie de tine e ultima soluţie. Imaginați-vă că invadatorii ruşi intră în Milano sau Napoli, că au ocupat periferiile Romei şi îi ucid pe locuitori, că rachetele lor lovesc zi de zi cartiere rezidenţiale din Bologna şi de sub dărâmături sunt scoşi copii fără suflare. Și cineva ar veni să vă spună: ”nu mai rezistaţi, depuneţi armele!”. Ați face asta?”.

De asemenea, a fost comentat și mesajul Papei Francisc: „Sunt mereu aproape de populația îndelung suferindă a Ucrainei, care e bombardată zi de zi cu o ploaie de rachete. Nu e oare clar că războiul aduce doar distrugere și moarte, îndepărtând popoarele, ucigând adevărul și dialogul? Mă rog și sper că toate personalitățile vor face eforturi pentru a relua negocierile, nu pentru a alimenta prostia războiului”.

 

Greșeala unor lideri europeni pentru care plătește acum Ucraina

 

„Papa face un apel destul de înțelept și a intervenit, că destul de șocant a fost acest ultim atac asupra populației civile din Vinița, acolo unde locuiește o importantă comuniatte greco-catolică. Evident că apelul legat de prostia războiului… Că e un război absurd, că o țară care are o armat de 20 de ori mai slabă decât Rusia nu putea amenința cu nimic Rusia. Putin a forțat lucrurile și a înveput un război fără niciun sens. Deci din acest punct de vedere curajul ucrainenilor și dorința lor de a încerca să-și apere ce au…

Războiul nu a început acum. Să nu uităm că s-a greșit fundamental, că au existat politicieni care au spus că Rusia trebuie ținută aproape, prin contracte comerciale, pentru că v-a deveni dependentă de UE. Or Rusia lui Putin numai de asta nu era interesată, de democratizarea societății ei.

Ei au profitat de această relație. Care părea de încredere. între anumiți lideri europeni și Kremlin, care s-a dovedit total falimentară, că el a luat banii din contractele pe petrol, cărbune și aur și și-a dezvoltat proiecte militare și acum încercă să demonstreze că logica pentru care a început acest război are o miză reală. Dar totul e construcție falsă”, a declarat Tomac, pentru B1 TV.

 

Tomac: Comunitatea internațională a intrat într-un stadiu de oboseală, ceea ce-și și dorește Putin

 

Liderul PMP a mai susținut că, din păcate, războiul va continua cât va dori Putin.

Tomac a explicat apoi de ce sprijinul Occidentului pentru Ucraina trebuie să continue și de ce presiunile pe Kiev și oboseala Vestului doar fac jocurile lui Putin: „Comunitatea internațională a intrat într-un stadiu de oboseală, ceea ce-și și dorește Putin, să apară această rutină a războiului și mesaje tot mai dese prin care să i se ceară Kievului să cedeze, or eu cred că acum presiunea internațională trebuie să continue”.