22.3 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăZiare NaționaleLibertatea.roEurovision 2023 nu va avea loc în Ucraina. „Siguranța celor care lucrează...

Eurovision 2023 nu va avea loc în Ucraina. „Siguranța celor care lucrează și participă la competiție trebuie să fie primordială”

Uniunea Europeană de Televiziune și Radiodifuziune (EBU) a anunțat, joi, pe site-ul oficial, că Eurovision 2023 nu va fi organizat în Ucraina, țară care a câștigat concursul din acest an. Încă nu se știe în ce țară va avea loc competiția de anul viitor, informează Ukrainska Pravda.

Organizatorii concursului au precizat că înțeleg pe deplin dezamăgirea cu care decizia a fost primită în Ucraina, dar „siguranța tuturor celor care lucrează și participă la competiție trebuie să fie primordială”.

Uniunea Europeană de Televiziune și Radiodifuziune a reamintit, de asemenea, că cel puțin 10.000 de persoane, inclusiv echipe de filmare și jurnaliști, sunt acreditate pentru a lucra la Eurovision. 

În plus, la un astfel de eveniment participă aproximativ 30 de mii de vizitatori din întreaga lume, iar regulamentul competiției prevede că acesta poate fi amânat într-o situație de forță majoră, precum războiul.

EBU a subliniat, de asemenea, că au apelat la experți externi în domeniul securității, care au spus că contramăsurile propuse pentru atenuarea amenințărilor la planificarea unui eveniment în Ucraina sunt insuficiente pentru un eveniment public internațional. 

În ceea ce privește posibilitatea desfășurării competiției în apropierea graniței cu o altă țară, caracteristicile tehnice ale siturilor propuse și lipsa infrastructurii de mediu necesare nu corespund cerințelor Eurovision, se arată în comunicat.

Uniunea Europeană de Televiziune și Radiodifuziune nu a comunicat încă în ce țară va avea loc competiția de anul viitor. 

FOTO: EPA

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments