22.3 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăZiare NaționaleLibertatea.roEvaluarea Națională la sat: numărul elevilor cu medii de peste cinci, de...

Evaluarea Națională la sat: numărul elevilor cu medii de peste cinci, de trei ori mai mic decât la orașe

Aproape 30% dintre elevii din mediul rural au obținut medii sub cinci la examenul de Evaluare Națională, un procent de trei ori mai mare decât în mediul urban. Diferența majoră este și în ceea ce privește numărul de medii de zece, arată un raport publicat de Ministerul Educației.

„Se confirmă, din păcate, slaba calitate a educației în mediul rural – au fost medii sub 5 de trei ori mai multe decât în urban”, a spus Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă în care a prezentat rezultatele de la Evaluarea Națională.

Un raport detaliat transmis de ministerul Educației arată procentual diferențele între sat și oraș.

Evaluarea Națională la sat: numărul elevilor cu medii de peste cinci, de trei ori mai mic decât la orașe

Potrivit datelor publicate de ministerul Educației procentul elevilor cu medii între 1 și 4,99 la Evaluarea Națională în mediul urban este de 10,05%, în timp ce în timp ce în mediul rural procentul este de aproape 30%.

Discrepanțele cresc și în privința mediilor de zece. În timp ce în mediul urban procentul elevilor cu medii de 10 este de 0,23, la sate numărul acestora este de doar 0,02%.

Evaluarea Națională la sat: numărul elevilor cu medii de peste cinci, de trei ori mai mic decât la orașe

Peste 82% dintre elevi au avut medii de peste 5

În total, potrivit ministrului Educației, 82,3% dintre elevi au avut medii de peste 5. La limba română, procentul notelor peste 5 este de 85,9%, respectiv 127.920 de elevi, faţă de 84% anul trecut, un plus de aproape 2%. 

La Matematică, însă, notele peste 5 de anul acesta au fost de 77,5%, mai exact 115,126 de elevi, a mai spus ministrul, arătând că anul trecut, doar 83.000 de elevi au obţinut note peste 5.

În privinţa judeţelor, Sorin Cîmpeanu a arătat că absolut toate judeţele României cu medie peste 5, într-o proporţie de 70%.

„Cea mai mică pondere a notelor peste 5 a avut-o judeţul Teleorman, cu 71,8% şi cea mai mare a avut-o Clujul, cu 92,7%. Bucureştiul a avut 91,6% iar Brăila 91%. ”Acestea sunt cele trei judeţe care au avut ponderea notelor peste 5 la peste 90%”, a arătat ministrul Cîmpeanu.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments