19.4 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăZiare NaționaleLibertatea.roFotbaliştii transgender din Germania pot decide dacă joacă pentru o echipă feminină...

Fotbaliştii transgender din Germania pot decide dacă joacă pentru o echipă feminină sau masculină

Fotbalul german respinge tendințele recente de interzicere a femeilor transgender din competițiile feminine, permițând jucătorilor transgender, intersexuali și non-binari să decidă dacă joacă în echipe masculine sau feminine, scrie The Guardian.

Federația germană de fotbal a adoptat joi un regulament pentru jucătorii de transgender și, cu stare civilă „diversă” sau „nespecificată”.

„Se aplică și jucătorilor transgender, care acum pot face schimbarea când stabilesc ei, sau pot rămâne pentru început în echipa în care au jucat anterior”, a spus DFB.

„Atâta timp cât activitatea sportivă nu afectează sănătatea persoanei în timp ce își ia medicația, persoana poate juca, motiv pentru care noul regulament exclude relevanța dopajului.”, mai spun ei.

Regulile intră în vigoare în sezonul viitor și vor fi încorporate în regulamentul de joc al DFB pentru fotbal de tineret, futsal și amatori.

Sabine Mammitzsch, care supraveghează fotbalul feminin și feminin de tineret la DFB, spune că de mult timp este nevoie de clarificări.

Decizia vine după ce duminica trecută, la nivel mondial, au fost interzise din competițiile feminine de înot femeile transgender. Totodată, Liga Internațională de Rugby a interzis accesul sportivilor transgender la meciurile internaționale feminine.

Regulile au fost testate la nivel local de federația din Berlin încă din 2019.

„Experiența a arătat că acest lucru nu pune în pericol integritatea competiției”, a spus DFB.

„La urma urmei, toți oamenii au puncte forte și abilități fizice diferite care duc la succes, împreună, într-o echipă, indiferent de sex.”

DFB spune că asociațiile sale de stat și regionale vor desemna oameni de încredere pentru a ajuta orice jucători cu genuri neconforme să aibă acces la joc, lucrând îndeaproape cu reprezentanți locali anti-violență și anti-discriminare pentru a-i sprijini.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments