(FOTO) Ce a mai rămas din avionul cu muniție prăbușit în Grecia

UPDATE. Avionul transporta muniții din Serbia către Bangladesh. [...] The post (FOTO) Ce a mai rămas din avionul cu muniție prăbușit în Grecia appeared first on Cotidianul RO.

(FOTO) Ce a mai rămas din avionul cu muniție prăbușit în Grecia
Sursă foto: Cotidianul.ro

Un avion cargo plin cu muniție s-a prăbuşit sâmbătă seară în apropierea oraşului Paleochori Kavalas din nordul Greciei. Avionul a luat foc şi au fost auzite explozii.

UPDATE Imagini cu epava avionului au fost făcute publice luni.

UPDATE. Avionul transporta muniții din Serbia către Bangladesh.

Autoritățile elene au declarat că la bord se aflau opt membri ai echipajului, iar un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe a declarat că toți erau cetățeni ucraineni.

Ministrul sârb al apărării Nebojsa Stefanovic a declarat că avionul transporta 11,5 tone de produse fabricate de industria sa de apărare, iar cumpărătorul a fost Ministerul Apărării din Bangladesh. El a precizat că membrii echipajului au fost uciși.

Stefanovici a adăugat căcă încărcătura includea obuze de mortier și de antrenament. Avionul decolase la ora 1840 GMT de la Nis.

Încărcătura avionului era deținută de compania sârbă Valir, o societate comercială înregistrată pentru a desfășura activități de comerț exterior cu echipamente militare de armament și alte produse de apărare.

Televiziunea de stat ERT a relatat că aeronava, un Antonov An-12, era deținut de o companie ucraineană. Pilotul solicitase o aterizare de urgență din cauza unei probleme la motor, dar semnalul aeronavei a fost pierdut.

UPDATE Toţi cei opt membri ai echipajului avionului cargo care s-a prăbuşit sâmbătă seară lângă localitatea Paleochori Kavalas, din nordul Greciei, au decedat, a relatat duminică postul public de televiziune grec ERT, citat de DPA.

Epava avionului, un Antonov An-12, urma să fie examinată de o dronă, serviciile de urgenţă neputându-se apropia de locul impactului din cauza încărcăturii periculoase transportate de avion.

Experţi ai Comisiei pentru energie atomică din Grecia vor utiliza drona pentru a se putea apropia de epava avionului, ţinând cont de toxicitatea încărcăturii sale nespecificate.

Potrivit postului de televiziune ERT, avionul era exploatat de o companie aeriană ucraineană.

Locuitorii de pe o rază de 2 kilometri în jurul locului prăbuşirii au fost sfătuiţi de Protecţia Civilă elenă să ţină ferestrele închise şi să nu pornească aparatele de aer condiţionat.

Media de stat din Grecia au relatat că la bordul avionului se aflau 12 tone de ”material toxic”.

În cădere avionul a distrus mai mulţi stâlpi de electricitate, satele din zonă rămânând temporar fără energie electrică.

„La orele 22.45 am fost surprins de zgomotul unui motor de avion. Am ieşit afară şi am văzut un avion în flăcări”, a declarat Giorgos Archontopoulos la televiziunea publică ERT.

Poliţia le-a cerut jurnaliştilor din apropierea accidentului să poarte măşti, mai scrie AFP.

The post (FOTO) Ce a mai rămas din avionul cu muniție prăbușit în Grecia appeared first on Cotidianul RO.