Gabriela Firea, despre cazul băieţelului repatriat din Danemarca: Asistenţii sociali monitorizează integrarea în familie

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a transmis luni, 18 iulie, într-o postare pe Facebook, că „lucrurile decurg conform planului” și că micuțul Matthias, în vârstă de 7 luni, recent adus în țară după 6 luni în care a fost în plasament în Danemarca, „are parte de toată iubirea bunicilor”. „Vin vești bune, în continuare, de la […]

Gabriela Firea, despre cazul băieţelului repatriat din Danemarca: Asistenţii sociali monitorizează integrarea în familie
Sursă foto: Libertatea.ro

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a transmis luni, 18 iulie, într-o postare pe Facebook, că „lucrurile decurg conform planului” și că micuțul Matthias, în vârstă de 7 luni, recent adus în țară după 6 luni în care a fost în plasament în Danemarca, „are parte de toată iubirea bunicilor”.

„Vin vești bune, în continuare, de la Vaslui unde băiețelul român repatriat din Danemarca a ajuns în plasament la bunicii materni. Asistenții sociali au mers în vizită la micuțul M. R. și la bunici pentru a monitoriza integrarea în familiei. Așa cum ne așteptăm cu toții, lucrurile decurg conform planului, iar băiețelul are parte de toată iubirea bunicilor”, a transmis Gabriela Firea.

Ministrul PSD al Familiei a precizat că reprezentanții DGASPC Vaslui merg în continuare acasă la micuț, pentru a evalua starea lui. „Periodic, vor fi transmise rapoarte către autoritățile daneze, ca parte a angajamentelor stabilite de comun acord între cele două state”, a afirmat Firea.

„Repatrierea băiețelului în vârstă de șase luni a fost o reușită pentru autoritățile române și o bucurie nespusă pentru bunicii materni, care și-au manifestat încă din prima clipă disponibilitatea de a-l crește în plasament pe micuț. Cel mai important acum este că starea de sănătate a copilului este bună și a ajuns să crească în familia extinsă, nu în plasament la o familie complet străină”, a mai transmis Gabriela Firea.

Bebelușul soților Ionuț și Sorana Rotundu, reținuți în Danemarca în ianuarie sub suspiciunea că și-ar fi agresat copilul, a fost adus în România după 6 luni și se află în grijă bunicilor materni, a transmis Ministerul de Externe pe 13 iulie.

Soții Rotundu, care acum sunt cercetați în stare de libertate, au fost arestați în ianuarie, după ce au ajuns la spital cu bebelușul lor de 5 săptămâni, Mathias, iar acesta a fost diagnosticat cu hemoragie craniană. Autoritățile locale au suspectat că părinții au fost cei care i-au provocat răni micuțului și au decis să-i rețină. La sfârșitul lunii martie, cei doi părinți au fost eliberați din arest.