George Buhnici, prima reacție în scandalul declarațiilor făcute de el despre soția sa și femeile de la mare: „Pedofilia este o crimă. Obezitatea, o problemă de sănătate publică“

Declarațiile făcute de George Buhnici într-un reportaj realizat de Antena Stars la Festivalul Neversea au generat un imens scandal și vloggerul a reacționat luni, la câteva ore după publicarea mai multor articole legate de acest subiect. Buhnici a fost criticat dur nu doar în mediul online, ci și de persoane publice, Marian Godină având o […]

George Buhnici, prima reacție în scandalul declarațiilor făcute de el despre soția sa și femeile de la mare: „Pedofilia este o crimă. Obezitatea, o problemă de sănătate publică“
Sursă foto: Libertatea.ro

Declarațiile făcute de George Buhnici într-un reportaj realizat de Antena Stars la Festivalul Neversea au generat un imens scandal și vloggerul a reacționat luni, la câteva ore după publicarea mai multor articole legate de acest subiect. Buhnici a fost criticat dur nu doar în mediul online, ci și de persoane publice, Marian Godină având o poziție foarte aspră.

La prânz, pe blogul personal buhnici.ro, vloggerul a scris un răspuns aspru în care încearcă să justifice afirmațiile făcute despre soția lui, cât și despre femeile pe care le văzuse în sejurul pe Litoral.

„Pedofilia este o crimă. Obezitatea, o problemă de sănătate publică. Sunt norocosul soț al unei femei frumoase, alături de care trăiesc de prin 2007.
La cât mă pricep eu, femeilor le place să fie admirate, respectate, să primească flori și complimente. Să îi spui unei femei că arată mai tânără decât vârsta din buletin este ceea ce își doresc marea majoritate, mai ales după vreo 30 de ani. În cazul soției mele, chestia asta se vede. E meritul ei că se îngrijește iar asta m-a motivat și pe mine în ultimii ani să revin de la vreo 100 de kilograme spre o siluetă… normală.

Însă nu despre asta e scandalul zilei. Ci despre faptul că aș încuraja pedofilia și că aș fi misogin. Să le luăm pe rând. Nu e prima dată când îmi complimentez soția că arată mult mai tânără. O fac constant, am făcut-o și acum vreo trei ani când am spus că arată ca o minoră într-o postare pe Instagram. Era evident o metaforă. Dacă o spune un comediant, e umor? Dacă o spun eu, de ce devine altceva decât o glumă, fie ea și de slabă calitate? Oricine mă cunoaște știe ce relație am cu soția și că nu încurajez pedofilia.

Nu mă așteptam ca, din tot ceea spun și fac, o metaforă să aibă un astfel de succes după un interviu pentru un show de la TV. Interesant este că interviul nici nu a avut succes, nici pe TV și nici online, în prima săptămână după publicare. Acel interviu a fost reîncărcat parțial pe unele grupuri online și amplificat în ultimele două-trei zile. Crezi că sunt paranoic? Mai multe despre asta, la final.

Chestiunea de mai sus se leagă însă cu altceva ce am spus în acel interviu. Am criticat public expunerea obezității și celulitei. Nu sunt primul care spune că avem o epidemie de obezitate. O spun medicii și o vedem cu toții. În #IGDLCC am abordat subiectul de mai multe ori cu medici și nu numai. Sunt știri și la TV constant. Cei care încă mai avem curajul să vorbim deschis și să deranjăm corectitudinea politică exagerată trebuie să o spunem deschis. Obezitatea este o problemă națională.

O persoană obeză nu alege să fie obeză dar e treaba noastră ca societate să încurajăm, să motivăm și să punem presiune pentru ca o problemă de sănătate publică să nu devină noua normalitate. Da, am spus că fetele ar trebui să mai treacă pe la sală. Întrebați antrenorii de toate felurile câți copii mai ajung la sport. Am spus-o pe un ton sarcastic, cu ironie, pentru un show de TV și a deranjat. Dar e adevărat.”, a scris George Buhnici.

El susține însă că scandalul e de fapt unul iscat intenționat și încearcă să demonstreze această teorie, afirmând că ceea ce a spus el e de fapt „un subiect amplificat și distorsionat online care a ajuns în lumea reală. Dintre toate subiectele pe care le promovez în podcasturile mele, fix asta a ajuns suficient de important încât să-mi ceară punct de vedere televiziuni de știri. A fost suficient să ne distragă atenția?”

„În concluzie, mai scrie Buhnici la finalul textului, pedofilia este inacceptabilă, e o crimă și trebuie pedepsită! Îmi iubesc soția și încurajez pe fiecare să aibă grijă de sănătatea lui. Nu mă voi opri să spun ce gândesc, dar voi fi mult mai selectiv cu locurile unde vorbesc. O să îmi aleg cuvintele mai cu grijă, dar nu pot opri trolii. E treaba fiecăruia să gândească pentru el. Nu luați de-a gata nimic de pe internet și dacă vreți punctul meu de vedere, scrieți-mi direct.”

Postarea vine după ce Buhnici a dat un interviu la Antena Stars în care își lăuda soția că „arată ca o minoră” „Asta e șansa vieții mele. Jur. Uită-te la ea!”. Înainte de asta, Buhnici le invita pe fete să treacă pe la sală. „Și-am văzut fete care arată foarte bine, aici. Dar am văzut și fete care nu arată foarte bine. Și nu aș vrea să mi se interpreteze, suntem la festival, putem să dăm vina pe orice, bă, dar serios, mai mergeți pe la sală, fetelor!

Venim la mare ca să vedem piele, aș vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi. Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine.

Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală. Pentru că de ce? Dacă vrei să vii la mare, îmi arăți piele și sigur vrei să ne împrietenim, ar trebui să mă convingi și cu altceva decât cu decolteul. Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare!”