Grecia vrea să prezinte un protest oficial autorităților sârbe în urma prăbușirii avionului militar ucrainean

Ambasadorul elen la Belgrad va prezenta ”un protest imediat” autorităților din Serbia în legătură cu avionul militar încărcat cu armament care s-a prăbușit sâmbătă seară într-o zonă din nordul Greciei, a declarat un oficial din cadrul Ministerului grec al Apărării pentru AFP, relatează Agerpres. La bordul avionului ucrainean Antonov An-12 se aflau 11,5 tone de […]

Grecia vrea să prezinte un protest oficial autorităților sârbe în urma prăbușirii avionului militar ucrainean
Sursă foto: Libertatea.ro

Ambasadorul elen la Belgrad va prezenta ”un protest imediat” autorităților din Serbia în legătură cu avionul militar încărcat cu armament care s-a prăbușit sâmbătă seară într-o zonă din nordul Greciei, a declarat un oficial din cadrul Ministerului grec al Apărării pentru AFP, relatează Agerpres.

La bordul avionului ucrainean Antonov An-12 se aflau 11,5 tone de armament din Serbia care trebuiau să ajungă în Bangladesh. Ambasadorul elen a fost mandatat să prezinte un protest în fața autorităților de la Belgrad pentru că Grecia nu a fost informată la timp în legătură cu încărcătura periculoasă care era transportată de aparatul de zbor.

Avionul s-a prăbușit sâmbătă seară la 40 de kilometri de aeroportul din Kavala, după ce solicitase aterizarea de urgență, semnalând o problemă la motor. Toți cei opt membri ai echipajului, cetățeni ucraineni, au murit.

Aparatul de zbor decolase din orașul sârb Nis și avea programate aterizări tehnice la Amman, Riad, Ahmedabad, destinația finală fiind capitala Bangladeshului, Dhaka.

Din cauza mirosului puternic de la locul accidentului, autoritățile locale le-au ordonat locuitorilor din comunitățile din apropiere să poarte măști și să nu deschidă ferestrele.

Ministrul sârb al apărării, Nebojsa Stefanovic, a precizat duminică, 17 iulie, că în avion erau rachete de semnalizare de mortiere și mine de antrenament.

Foto: EPA