H&M și-a anunțat retragerea din Rusia. Cum a motivat compania decizia

Cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume, H&M, a anunțat că a început procesul de încetare a activității sale în Rusia, scrie Kommersant.ru. H&M Group a explicat decizia de a părăsi Rusia cu „probleme operaționale și un viitor imprevizibil”. H&M intenționează să-și deschidă temporar magazinele pentru a vinde produsele rămase. Data vânzării nu a fost anunțată. […]

H&M și-a anunțat retragerea din Rusia. Cum a motivat compania decizia
Sursă foto: Libertatea.ro

Cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume, H&M, a anunțat că a început procesul de încetare a activității sale în Rusia, scrie Kommersant.ru.

H&M Group a explicat decizia de a părăsi Rusia cu „probleme operaționale și un viitor imprevizibil”. H&M intenționează să-și deschidă temporar magazinele pentru a vinde produsele rămase. Data vânzării nu a fost anunțată.

„Având în vedere situația actuală, considerăm că este imposibil să ne continuăm afacerile în Rusia. Suntem profund întristați de impactul pe care acest lucru îl va avea asupra angajaților noștri și suntem foarte recunoscători pentru toată munca și dedicarea lor. În plus, vrem să le mulțumim clienților noștri pentru sprijinul acordat de-a lungul anilor”, a declarat Helena Helmersson, CEO H&M Group.

H&M lucrează în Rusia din 2009. Compania a luat decizia de a suspenda vânzările în țară pe fondul operațiunii militare ruse din Ucraina. Peste 150 de puncte de vânzare H&M au fost deschise în Rusia – acesta este al șaptelea indicator în ceea ce privește numărul de magazine deschise ale acestei companii în lume.

În martie, magazinele din Federația Rusă au închis temporar și Inditex , care deține mărcile Massimo Dutti, Zara, Pull & Bear, Oysho, Bershka, Stradivarius, Zara Home, Uterque și Adidas . Retailerul polonez LPP SA (mărcile Reserved, Cropp, House, Mohito și Sinsay) a decis să -și vândă divizia din Rusia.

Mai multe despre războiul din Ucraina.