Hunedoara: Cutremur cu undă de șoc puternică

Un cutremur cu magnitudinea ML 4.2 s-a produs sâmbătă dimineață în România. Seismul a fost înregistrat la adâncimea de 5 kilometri, în Hunedoara, dar s-a resimțit în mai multe orașe din vecinătate. Cutremurul a avut […]

Hunedoara: Cutremur cu undă de șoc puternică
Sursă foto: B1tv.ro

Un cutremur cu magnitudinea ML 4.2 s-a produs sâmbătă dimineață în România. Seismul a fost înregistrat la adâncimea de 5 kilometri, în Hunedoara, dar s-a resimțit în mai multe orașe din vecinătate.

Cutremurul a avut loc la ora 10:39:24, s-a produs în Transilvania, Hunedoara. Din cauza faptului că s-a produs la mică adâncime, oamenii au resimțit mai violent unda de șoc și au ieșit din cauză din cauza zgomotului, convinși că a avut loc o explozie.

„Pentru siguranţa cetăţenilor, preventiv, echipaje specializate din cadrul tuturor subunităţilor ISU Gorj efectuează misiuni de recunoaştere/patrulare pentru a ne asigura că nu sunt probleme în urma cutremurului“, au transmis reprezentanţii ISU Gorj.

Cutremurul s-a produs la 86km SV de Sibiu, 121km N de Craiova, 137km NV de Pitesti, 161km S de Cluj-Napoca, 165km E de Timisoara, 177km SE de Arad, 186km V de Brasov, 216km SE de Oradea, 221km V de Ploiesti, 227km E de Belgrade.