În Mamaia și restaurantele de tip „împinge tava” sunt de „fițe”. Prețuri incredibile pe litoralul românesc!

Mamaia este cunoscută turiștilor pentru prețuri mari și hoteluri de fițe. Nu fiecare familie poate să-și permită câteva zile de lux și opulență pe litoralul românesc. Oamenii preferă să plece în străinătate și să economisească.  […]

În Mamaia și restaurantele de tip „împinge tava” sunt de „fițe”. Prețuri incredibile pe litoralul românesc!
Sursă foto: B1tv.ro

Mamaia este cunoscută turiștilor pentru prețuri mari și hoteluri de fițe. Nu fiecare familie poate să-și permită câteva zile de lux și opulență pe litoralul românesc. Oamenii preferă să plece în străinătate și să economisească.  De la mâncare la cazare, totul este scump și necesită sume uriașe de bani.

Restaurantele „low cost” nu mai sunt atât de ieftine

Restaurantele de tip „împinge tava” pot fi o soluție pentru cei care vor să economisească și nu sunt adepți ai teraselor de lux. Însă, localurile de gen sunt mai scumpe la Mamaia.

„Pentru o porție de sarmale sau o porție de coaste de porc cu varză ori pui în sos alb, un turist trebuie să plătească între 20 și 30 de lei. Cartofii natur sau orezul costă 8 lei, iar aripioarele de pui sunt 17 lei.

Dacă o persoană vrea să mănânce o ciorbă la prânz, atunci trebuie să știe că la împinge tava aceasta costă nici mai mult, nici mai puțin de 20 de lei”, notează gândul.

„Cred că românii trebuie informați că există și terase unde o bere costă 6 lei, un suc 5 lei și o pizza costă 28 de lei. Pe scurt, sunt prețuri decente pe care oricine le poate plăti. Dacă facem reclamă numai la ce e scump, e logic că românii pleacă în Grecia în vacanță”, a precizat patronul unei terase din Mamaia pentru ziarul Replica.

 

 

Mamaia nu mai este o stațiune de Top

Staţiunile din sudul litoralului atrag un număr tot mai mare de turişti, în timp ce Mamaia a început să fie evitată de mulţi vizitatori, scrie Adevărul.

A fost realizată o analiză comparativă a rezervărilor în staţiunile autohtone de la Marea Neagră. Litoralulromanesc.ro subliniază că ea mai mare creştere a volumului (număr de turişti) în 2022 faţă de perioada de dinaintea pandemiei se înregistrează în unităţile de cazare din zona Neptun-Olimp. În schimb, Mamaia pierde aproximativ 20 de procente din turiştii care se cazau în staţiune în 2019.

Stațiunea Mamaia a cedat pozițiile pentru Eforie Nord. Aceasta a înregistrat o creștere de 30% a numărului de turişti în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2019.

„Fenomenul la care asistăm este, în esenţă, o „deplasare a plăcilor tectonice” pentru că în vreme ce la Mamaia se cazează mai puţini turişti, creşte numărul celor care aleg sudul litoralului, Eforie Nord fiind staţiunea cea mai solicitată”, subliniază Ionuţ Nedea, preşedintele litoralulromanesc.ro