27.6 C
București
marți, iulie 5, 2022
AcasăPosturi TVB1tv.roÎn Ungaria, șoferii pot cumpăra maxim 50 de litri de carburant pe...

În Ungaria, șoferii pot cumpăra maxim 50 de litri de carburant pe zi la prețul plafonat. În ce cazuri nu se aplică limitările

Începând de vineri dimineață, benzinăriile Mol au impus o limită de 50 de litri de carburant pe zi la prețul plafonat. Totodată, carburantul cumpărat în canistre va fi plătită la prețul pieței, și nu la prețul subvenționat.

Tot începând de vineri, dacă cineva alimentează atât mașina, cât și o canistră, în ambele cazuri i se va percepe prețul pieței, potrivit index.hu.

Limitările nu se aplică la autoturismele înregistrate în Ungaria

În cazul autoturismelor cu plăcuțe de înmatriculare în Ungaria cu o greutate brută cuprinsă între 3,5 și 7,5 tone și mașinile agricole, limitările nu se aplică. Carburantul va putea fi achiziționat în continuare la prețul plafonat fără limită de cantitate.

„În cazul în care alimentarea unui autovehicul într-o canistră de combustibil și într-un recipient extern se efectuează în același timp într-o singură tranzacție, prețul pieței la stația de alimentare va fi aplicat pentru cantitatea totală de alimentare”, se arată pe site-ul web al Mol din Kőszeg, care explică cum se poate evita acest lucru:

„Îi rugăm pe clienții noștri ca, în cazul în care doresc să alimenteze un rezervor extern în plus față de rezervorul de benzină al vehiculului lor, să facă acest lucru separat de alimentarea rezervorului de benzină, ca o tranzacție separată, după decontarea prețului de achiziție al alimentării rezervorului de benzină”.

De ce a luat Mol această decizie

Decizia Mol apare pe fondul informațiilor potrivit cărora Ungaria se așteaptă la penurii de combustibil în lunile iulie și august. Mai mulți factori contribuie la acest lucru, potrivit site-ului citat: agricultura consumă mai mult combustibil decât de obicei, din cauza recoltei, în timp ce un accident la uzina OMV din Schwechat limitează intrările de petrol din Ungaria. În plus, în urmă cu o săptămână și jumătate a avut loc un incendiu la rafinăria Mol din Hundredhalombatta.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments