Incident pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Un avion privat a suferit o defecțiune la aterizare

Un accident aviatic minor a avut sâmbătă dimineață pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu. Unei aeronave de mici dimensiuni, care aparține unui operator privat, i-a cedat o jambă a aterizorului principal în momentul aterizării pe pistă. Nu au fost înregistrate victime, în urma incidentului, au transmis reprezentanții aeroportului, citați de site-ul local Replica. Aeronava, de tip Kitfox, […]

Incident pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Un avion privat a suferit o defecțiune la aterizare
Sursă foto: Libertatea.ro

Un accident aviatic minor a avut sâmbătă dimineață pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu. Unei aeronave de mici dimensiuni, care aparține unui operator privat, i-a cedat o jambă a aterizorului principal în momentul aterizării pe pistă. Nu au fost înregistrate victime, în urma incidentului, au transmis reprezentanții aeroportului, citați de site-ul local Replica.

Aeronava, de tip Kitfox, efectua un zbor pe ruta Tuzla-Mihail Kogălniceanu, iar jamba i-a cedat în momentul în care a efectuat o întoarcere la 180 de grade pe pistă.

”Autoritățile aeroportuare au intervenit rapid pentru înlaturarea aeronavei avariate de pe pista de aterizare-decolare și redeschiderea acesteia pentru traficul aerian. Pilotul, cetățean străin, se află în afara oricărui pericol”, au transmis reprezentanţii Aeroportului Mihail Kogălniceanu, într-un comunicat.

În urma incidentului, traficul aerian de pe aeroport nu a fost perturbat. Între timp, autoritățile au deschis o anchetă.

”La aeroport s-au prezentat organele de cercetare penală şi reprezentanţii Autorităţii de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile, investigaţiile fiind în curs de desfăşurare”, au mai transmis reprezentanții aeroportului.