34.8 C
București
marți, iulie 5, 2022
AcasăZiare NaționaleLibertatea.roJudecătorul care a anulat toate sesizările de plagiat depuse la CNATDCU în...

Judecătorul care a anulat toate sesizările de plagiat depuse la CNATDCU în cazul doctoratului premierului Ciucă iese la pensie

Judecătorul Marius Iosif, care a anulat toate sesizările de plagiat depuse la CNATDCU în cazul doctoratului premierului Nicolae Ciucă, a făcut cerere de pensionare, informează G4media, care citează ordinea de zi a secției de judecători din Consiliul Superior al Magistraturii.

Marius Iosif, judecător la Tribunalul București, a făcut cerere de eliberare din funcție, prin pensionare, conform ordinii de zi de vineri a secției de judecători din CSM. Anterior, completul condus de Marius Iosif i-a dat câștig de cauză premierului Nicolae Ciucă în cazul sezizărilor de plagiat a lucrării de doctorat a premierului.

”Admite acţiunea exercitată de reclamantul Ciucă Ionel Nicolae în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Educaţiei şi Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării şi în consecinţă: Anulează Adresa nr. 122/21.01.2022 de admitere a sesizării nr. 111/20.01.2022, Adresa nr. 137/25.01.2022 de admitere a sesizării nr. 123/21.01.2022 şi Adresa nr. 160/27.01.2022 de admitere a sesizării nr. 143/25.01.2022, toate emise de pârâta Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării”, se arată în decizia anunțată în urmă cu câteva ore, într-un dosar al cărui ultim termen a fost joi, notează G4media.

Potrivit sursei citate, ministerul Educației și Unitatea Executivă pot depune recurs. Unitatea Executivă este organismul din Ministerul Educației unde sunt înregistrate sesizările de plagiat, din punctul de vedere al formei, înainte de fi înaintate Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), singurul care poate analiza dacă suspiciunile se verifică sau nu.

Din cele nouă sesizări depuse pentru verificarea tezei de doctorat a lui Nicolae Ciucă, Unitatea a respins șase invocând lipsa unor elemente de formă din formularul de sesizare și le-a admis pe cele trei a căror anulare a obținut-o acum Ciucă în instanță, arată G4media.

De-a lungul timpului, Marius Iosif a fost numit în mai multe funcții publice de către Partidul Național Liberal, condus în prezent de Nicolae Ciucă, conform sursei citate.

În luna martie, Emilia Șercan arăta în PressOne că premierul Nicolae Ciucă a blocat în justiţie analiza de plagiat a tezei sale de doctorat.

Articolul integral, pe G4media

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments