35.6 C
București
marți, iulie 5, 2022
AcasăPosturi TVB1tv.roKlaus Iohannis, înainte de summitul Consiliului European: România susține, sprijină și salută...

Klaus Iohannis, înainte de summitul Consiliului European: România susține, sprijină și salută propunerea Comisia Europene de a fi acordat statut de țări candidate pentru Moldova și Ucraina (VIDEO)

Klaus Iohannis, înainte de summitul Consiliului European: România susține, sprijină și salută propunerea Comisia Europene de a fi acordat statut de țări candidate pentru Moldova și Ucraina (VIDEO)

„Avem, în această după-amiază, câteva teme, dar una dintre ele este de, zic eu, o importanță deosebită. Este vorba despre a discuta solicitările de a deveni stat candidat ale Moldovei, Ucrainei și Georgiei. Pe această temă, Comisia Europeană a emis un punct de vedere săptămâna trecută, prin care Comisia propune ca Ucraina și Moldova să primească statutul de candidat, iar Georgia să primească un statut care declară că sprijinim aspirațiile europene, dar că este nevoie de un progres mai vizibil pentru a primi statutul de candidat.

Eu am sprijinit din capul locului, știți foarte bine, am spus-o public, solicitările celor trei state. Voi exprima astăzi punctul meu de vedere, punctul de vedere al României, care este foarte clar. Noi susținem, sprijinim și salutăm punctul de vedere al Comisiei, care este unul corect, reflectă situația din teren. Este un punct de vedere care totuși vine cu câteva noutăți, procedural vorbind. Comisia propune să se acorde pentru Moldova și Ucraina să se acorde statutul de candidat, dar până la începerea propriu-zisă a negocierilor de aderare trebuie să îndeplinească o serie de condiții care sunt enumerate.

Eu cred că este foarte bine așa și cred că această abordare a Comisiei a reușit să aducă o mișcare în întreaga politică de extindere a Uniunii Europene, o mișcare pe care o consider foarte pozitivă, iar ea poate să ducă, prin analogie, la o creștere a vitezei și pentru alte candidaturi și alte proceduri”, a declarat Președintele României.

știre în curs de actualizare

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments