Kusadasi dincolo de plajă, mare și soare. Ce mai putem vizita pe litoralul turcesc

Kuşadası este una dintre cele mai renumite stațiuni. Mii de români își planifică vacanța în Turcia. Oamenii vor să savureze câteva zile de concediu într-o zonă deosebit de frumoasă. Cei care s-au plictisit de Antalya, […]

Kusadasi dincolo de plajă, mare și soare. Ce mai putem vizita pe litoralul turcesc
Sursă foto: B1tv.ro

Kuşadası este una dintre cele mai renumite stațiuni. Mii de români își planifică vacanța în Turcia. Oamenii vor să savureze câteva zile de concediu într-o zonă deosebit de frumoasă. Cei care s-au plictisit de Antalya, descoperă plajele și obiectivele turistice de pe coasta Mării Egee. Kusadasi nu înseamnă doar mare și soare, regiune oferă mai multe puncte de interes.

Locuri de vizitat în Kușadasi

Kuşadası este un mare oraș stațiune de pe coasta Mării Egee a Turciei și centrul districtului de pe litoral cu același nume din provincia Aydın. Kuşadası se află la 95 km sud de İzmir și la aproximativ 60 km de Aydın.

 

Efes

Efes este un oraș antic (azi în ruină) pe coasta de vest a Asiei Mici, la sud de Izmir. A fost întemeiat în secolul XI î.Hr. de coloniști ionieni (greci), devenind în cursul timpului unul din cele mai dezvoltate centre religioase și comerciale. Sa aflat, rând pe rând, sub diferite ocupații străine.

Templul zeiței Artemis din Efes, construit în secolul VI î.Hr., una din cele 7 minuni ale lumii antice, a fost incendiat în anul 356 î.Hr., de un cetățean din Efes cu numele de Herostrat, din dorința de a deveni celebru. Orașul a fost ocupat de romani în anul 133 d.Hr., devenind capitala provinciei romane Asia. A suferit pierderi însemnate la cutremurele de pământ din anii 358 și 365 d.Hr. În secolul VII d.Hr., Efesul a decăzut.

Templul Artemisei din Efes

Templul Artemisei din Efes, cunoscut și ca „Templul Dianei”, a fost un edificiu antic grec construit pentru zeița Artemis. Templul a fost ridicat în anul 550 î.Hr. în Efes, oraș aflat atunci pe teritoriul imperiului babilonian. Templul zeiței Artemis din Efes se află la 50 km la sud de orașul Izmir, Turcia. Din templul original, considerat una din cele șapte minuni ale lumii nu au rămas decât puține relicve.

Templul a fost construit timp de 120 ani, după planurile concepute de către Chersiphron și fiul său, Metagenes. Clădirea a fost construită de 51m lățime și de 105 m lungime. 127 de coloane de 18 m înălțime susțineau acoperișul. În interiorul templului se afla statuia de 2 m a zeiței Artemis, acoperită cu aur și argint.

 

Aqua Fantasy Aquapark

 

Când vine vorba de plecat în vacanță, în topul destinaților se află și Turcia, care ocupă  locul  3 în  preferințele românilor. Motivele esențiale pentru care este aleasă această țară pentru a petrece concediul sunt orașele atractive, plajele sau mâncarea tradițională și tarifele  avantajoase.

Ce trebuie să știm despre vacanțe în Antalya

De exemplu, doar în anul 2019 circa 736.000 de turiști din România  și-au petrecut vacanța în Turcia. De la începutul anului, turiștii au început să caute cele mai bune oferte de cazare,  arată studiile Google, conform Wowbiz.ro.

Unii turiști aleg vacanțe all inclusive în Antalya tocmai pentru facilitățile oferite de hotelul în care sunt cazați. În acest sens hotelurile pun la dispoziție mai multe  pachete de relaxare, acces la piscină, dar și trei mese pe zi, toate în același preț. De asemenea, ei aleg all inclusive și pentru cei mici, deoarece au la dispoziție  locuri special amenajate și oferă locuri de joacă pentru ei, care sunt supravegheate mereu.

Pentru o astfel de vacanță în Antalya,  suma totală ar fi pentru două persoane de  aproximativ  până la 679 de euro.

Acte necesare pentru vacanța în Turcia

Pentru a putea călătorii în vacanță în Turcia, turiștii români au nevoie de următoarele documente:

  • pașaport simplu
  • pașaport simplu electronic
  • pașaport temporar