31 C
București
marți, iulie 5, 2022
AcasăZiare NaționaleLibertatea.roLa o școală din Constanța elevii au primit coduri greșite pentru Evaluarea...

La o școală din Constanța elevii au primit coduri greșite pentru Evaluarea Națională. Explicațiile date de Inspectoratul Școlar

Din cauza unei erori de sistem, elevilor de la Școala nr.37 din Constanța li s-a dat codul greșit, astfel că notele afișate pe site-ul edu.ro nu erau cele reale, părinții fiind chemați la școală pentru a fi înștiințați și pentru a primi codul corect, scrie ziarul local ReplicaOnline. Conducerea școlii a spus că a fost vorba de o eroare de sistem care a fost remediată.

Pentru participarea la Evaluarea Națională, fiecare elev a primit un cod unic cu care a putut participa, însă, joi, când au fost publicate rezultatele, unor elevi li s-a dat codul greșit, astfel că notele afișate pe site-ul edu.ro nu erau cele reale.

„Nu este vorba neapărat de notă, că a luat mai mult sau mai puțin. Dar toți ne-am anunțat rudele, bunicii, fericiți de notă și acum trebuie să le spune că de fapt copilul a luat mai puțin. Nu e normal să se întâmple așa ceva și conducerea școlii să se poarte ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. ” a declarat mama unui elev căruia i s-a întâmplat acest lucru, pentru Replica de Constanța.

Directorul adjunct al școlii, Cristina Apostu, a spus că a fost o eroare de sistem, care a fost remediată și că părinții și elevii au înțeles situația.

La rândul său Sorin Mihai, inspectorul școlar general, a declarat s-a încercat mușamalizarea acestei situații, prin neanunțarea inspectoratului

„Din câte ni s-a spus, a fost sărit un rând de coduri și de aici și confuzia. Este inadmisibil ce s-a întâmplat, în primul rând pentru elevi și pentru părinți dar și pentru că s-a încercat mușamalizarea acestei situații, prin neanunțarea inspectoratului.” a declarat Sorin Mihai pentru sursa citată.

Un număr de 122.166 de elevi au obținut medii peste 5 la Evaluare Națională, din cei 144.494 care au susținut examenul, a anunțat ministrul Cîmpeanu, joi, într-o conferință de presă, precizând că procentul privind promovarea este cel mai mare din ultimii zece ani.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments