22.3 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăPosturi TVB1tv.roLudovic Orban: „Timp de 6 luni guvernul nu a mișcat un deget...

Ludovic Orban: „Timp de 6 luni guvernul nu a mișcat un deget pentru a contracara creșterea prețului la carburanți”

Fostul președinte PNL Ludovic Orban acuză că timp de 6 luni guvernul nu a mișcat un deget pentru a contracara creșterea prețului la carburanți. Acesta susține că o soluție eficientă este reducerea la jumătate a accizei și reducerea TVA de la 19 la 5%.

“Ciolacu și Ciucă ne-au aburit cu tot felul de declarații bombastice dar de făcut nu au făcut absolut nimic.

În timpul acesta, toate prețurile și tarifele produselor și serviciilor au explodat. Inflația din România este dublă față de inflația medie de la nivel european. Puterea de cumpărare a veniturilor românilor s-a redus dramatic. În timpul acesta, guvernul încasează mai mulți bani prin sărăcirea românilor și, colac peste pupăză, mai vrea să și crească taxele sau să introducă taxe noi.

De 4 luni și jumătate am înaintat parlamentului un proiect de lege foarte clar și simplu, care duce la scăderea cu minim 2, 2 lei a prețului litrului de carburant la pompă prin soluții liberale, adică prin reducerea la jumătate a accizei și reducerea TVA de la 19 la 5%. Ne luptăm de peste 4 luni cu lipsa de responsabilitate și slugărnicia parlamentarilor din coaliția de guvernare, care nu vor sub niciun chip adoptarea legii”, susține Orban pe Facebook.

Acesta mai spunecă în 2020, guvernul pe care l-a condus a aplicat o măsură asemănătoare. De la 1 ianuarie 2020 a anulat supracciza la carburant și prețurile au scăzut corespunzător.

“Sigur că prin aplicarea legii noastre, guvernul trebuie să renunțe la cheltuieli nenecesare, dar măsurile ar fi avut un efect favorabil în întreaga economie, crescând competitivitatea companiilor românești și frânând procesul inflaționist.

După 6 luni de inacțiune guvernamentală, care vor costa scump economia României, după protestele spontane din benzinării, după ce nervozitatea a atins cote ridicate și după ce prețurile au luat- o razna complet, s-a trezit și coaliția CIOCIU să zică că ar încerca să ia măsuri de plafonare. Prea târziu! Prea puțin! Total ineficent! Antiecomic și antiliberal! Fără efectele scontate!

Dar sigur că „tiriplicii” se vor bate cu cărămida în piept că operația a reușit. Păcat că pacientul este…”, mai spune Ludovic Orban.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments