„Mafia Loukoumades” din Greci a fost destrămată: A acționat pe 19 plaje din Halkidiki

Poliția greacă a destrămat „ mafia loukoumades ” care a operat în numeroase locații din Halkidiki , nordul Greciei, scrie Athens News. Rețeaua criminală exploata muncitorii migranți, forțându-i să vândă dulciurile tradiționale grecești turiștilor de […]

„Mafia Loukoumades” din Greci a fost destrămată: A acționat pe 19 plaje din Halkidiki
Sursă foto: B1tv.ro

Poliția greacă a destrămat „ mafia loukoumades ” care a operat în numeroase locații din Halkidiki , nordul Greciei, scrie Athens News. Rețeaua criminală exploata muncitorii migranți, forțându-i să vândă dulciurile tradiționale grecești turiștilor de pe plajele populare, sub amenințarea violenței.

Au fost depuse acuzații împotriva a 12 cetățeni greci cu vârste cuprinse între 17 și 52 de ani, acuzați de extorcare de drept, trafic de persoane, încălcarea Legii pentru arme, participare la o organizație criminală și spălare de bani din activități criminale.

În așteptarea judecăâii, rămâne în arest șeful grupării criminale, în vârstă de 39 de ani. Ceilalți acuzați au fost eliberați pe cauțiune, în baza ordinului de restricție.

Mafia a profitat de popularitatea loukoumades

Șeful grupării a forțat migranții să lucreze în numele său ca vânzători stradali de alimente, fără licență de la autoritatea competentă, pe 19 plaje din Halkidiki.

Pentru a deține și exploata în exclusivitate cele mai profitabile locuri de plaje aglomerate, „mafia loukoumades” a recurs la excrocherii și alte astfel de practici, a explicat poliția elenă într-un anunț.

S-a stabilit că, în cel puțin șapte cazuri, membrii grupării infracționale au folosit amenințări la adresa vieții și integrității fizice, au provocat vătămări corporale și au folosit arme de foc împotriva altor vânzători de junk food, a proprietarilor de magazine de sănătate de coastă și a angajaților unor companii private.

Desertul este popular din antichitate

Loukoumades sunt printre cele mai îndrăgite deserturi tradiționale grecești , datând din antichitate. Poetul grec, Callimachus (310-240 î.Hr.), a menționat că acest desert a fost servit pentru prima dată câștigătorilor Jocurilor Olimpice.

Ingredientele sale sunt accesibile și puțin costisitoare. Pentru prepararea lor este nevoie doar de făină și zahăr, de aceea au devenit din ce în ce mai popular în Grecia de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Aluatul prăjit se servește cald, cu miere și stropit cu nucă și scorțișoară, sau chiar semințe de susan, este acum accesibil pe scară largă ca mâncare de stradă. Ele sunt adesea servite umplute cu pralină sau cremă de vanilie și tot felul de arome diferite.