27.6 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăZiare NaționaleLibertatea.roMaia Sandu și Volodimir Zelenski, primele reacții după ce Republica Moldova și...

Maia Sandu și Volodimir Zelenski, primele reacții după ce Republica Moldova și Ucraina au primit statutul de candidate la aderarea în UE

Maia Sandu și Volodimir Zelenski, au oferit primele declarații după ce joi, 23 iunie, Republica Moldova și Ucraina au primit statitul de state candidate la aderarea în Uniunea Europeană.

„Zi istorică pentru Moldova: Consiliul European ne-a oferit statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Pornim pe drumul spre UE, care va aduce moldovenilor mai multă bunăstare, mai multe oportunități și mai multă ordine în țara lor”, a comentat Maia Sandu, într-o postare pe pagina de Facebook.

Avem în față un drum complicat, care va cere multă muncă și efort – și pe care suntem pregătiți să-l parcurgem, împreună, pentru a asigura cetățenilor un viitor mai bun. Moldova are viitor, în Uniunea Europeană!

Maia Sandu:

„Lăudăm sincer decizia liderilor UE de a acorda statutul de candidat. Este un moment unic și istoric. Viiutorul Ucrainei este în UE”, a reacționat și Volodimir Zelenski, pe Twitter. Liderul de la Kiev a mulțumit pentru sprijin lui Charles Michel, șeful Consiliului European, și Ursulei von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

„Chiar de dimineață a continuat maratonul telefonic de dragul unei decizii pozitive de a aplica pentru Ucraina. Astăzi am vorbit cu liderii a 11 țări: Bulgaria, Letonia, Grecia, Suedia, Estonia, Cehia, Belgia, Austria, Slovenia, Republica Moldova, am vorbit din nou cu președintele Lituaniei Nauseda. I-am exprimat sprijinul deplin în legătură cu situația din jurul regiunii Kaliningrad din Rusia”, declara Volodimir Zelenski, joi dimineață.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments