Marcel Ciolacu, despre alegerile prezidențiale: Schimbăm cu totul sistemul de desemnare a candidatului. Aș accepta și oameni din afara partidului (VIDEO)

Sistemul pentru desemnarea candidatului PSD la alegerile prezidențiale se va schimba complet, susține liderul partidului, Marcel Ciolacu.   Ce a spus Marcel Ciolacu despre desemnarea candidatului PSD la alegerile prezidențiale   „La nivelul Partidului Social […]

Marcel Ciolacu, despre alegerile prezidențiale: Schimbăm cu totul sistemul de desemnare a candidatului. Aș accepta și oameni din afara partidului (VIDEO)
Sursă foto: B1tv.ro

Sistemul pentru desemnarea candidatului PSD la alegerile prezidențiale se va schimba complet, susține liderul partidului, Marcel Ciolacu.

 

Ce a spus Marcel Ciolacu despre desemnarea candidatului PSD la alegerile prezidențiale

 

„La nivelul Partidului Social Democrat și a președintelui Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, nu a început aceste discuții (despre alegerile prezidențiale – n.r.). Singura discuție pe care am avut-o foarte clar, viitorul candidat al Partidului Social Democrat va fi ales de către fiecare organizație, de fiecare consilier comunal, municipal, viceprimar, primar, în conferințe de alegeri în întreaga țară. Schimbăm cu totul sistemul de desemnare a candidatului pentru funcția de Președinte al României”, a declarat liderul PSD.

Întrebat dacă propunerile vor veni de la centru sau mai degrabă din organizații, el a precizat: „Nu, vor veni din organizații. Am făcut deja un colectiv de lucru pentru modificarea statutului în acest sens, deci părerea mea că s-a rupt acea cutumă definitiv prin care președintele partidului era automat și candidat”.

Întrebat dacă oricine va putea fi desemnat candidat, Marcel Ciolacu a adăugat: „În funcție de cum facem modificările la statut. Din punctul meu de vedere, aș accepta și oameni din afara partidului, ca să fie o competiție cât mai deschisă”.

Totodată, întrebat dacă ar putea fi măsurat și Mircea Geoană în cercetările sociologice făcute de PSD, președintele partidului a spus: „Momentan nu facem sondaje în ceea ce privește Președintele României. Haideți să vedem în momentul respectiv”.

„Din Partidul Social Democrat, cu tristețe am constatat atât eu, cât și secretarul general că nu am mai avut un congres ordinar din 2011. Cred că e cazul ca acest partid să intre într-o normalitate”, a adăugat Marcel Ciolacu, care a vorbit și despre modificările la sistemul fiscal, și despre supraimpozitarea pensiilor speciale.